Obučavaju 26 pedagoga da pomognu đacima RE zajednice

Glavni korisnici projekta su Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje, kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo rada i socijalnog staranja

226 pregleda 0 komentar(a)
Nastavnici će da poboljšaju svoje vještin, Foto: Betaphoto
Nastavnici će da poboljšaju svoje vještin, Foto: Betaphoto

Za 26 pedagoga iz 13 stručnih škola, od 17. do 19. juna biće organizovana obuka “Stručno za SVE/VET 4 ALL“, s ciljem sticanja novih znanja i poboljšanja vještina za pružanje podrške učenicima iz romske i egipćanske zajednice da uspješno završe stručne škole i konkurišu na tržištu rada.

“Edukacija će se sprovesti u okviru projekta ‘Unapređenje obrazovnih programa i usluga u cilju zadovoljavanja potreba marginalizovanih grupa’ koji finansira EU, a započeo je u septembru 2019. godine i trajaće do decembra 2020. Cilj projekta je da se pruži podrška modernizaciji kurikuluma srednjoškolskog stručnog obrazovanja kako bi se zadovoljile potrebe marginalizovanih grupa, što odgovara savremenim trendovima evropskog razvoja i najboljim praksama”, saopšteno je iz Vlade.

Glavni korisnici projekta su Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje, kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Cilj projekta je da 26 pedagoga, koji se obučavaju da postanu treneri, stečena znanja i vještine prenesu kolegama iz matičnih škola i šire.

Bonus video: