Glavni grad: Podgorica dobija park na preko deset hiljada kvadrata

"Šetne staze biće urađene od rizle, a centralna staza biće izgrađena sa kolonadom (pergolom), a kolonadu će pratiti platoi za sjedenje od dekinga i drvenih greda", navodi se u saopštenju

20575 pregleda 131 reakcija 13 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Podgorica će uskoro dobiti Podgorički park u ulici Jovana Tomaševića, čime će zelena površina od visećeg mosta “Gazela” do mosta Milenijum biti potpuno uređena i oplemenjena, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Radovi na izgradnji parka su projektom podijeljeni u dvije faze, od koje prva faza obuhvata prostor između mosta Milenijum i Moskovskog mosta, a druga faza radova se odnosi na uređenje površine kod spomenika Vladimiru Visockom. Pripremni radovi koji su podrazumijevali iskop bunara i uklanjanje nefunkcionalnog dječijeg igrališta su završeni, pa se vrlo brzo na ovom prostoru očekuje početak ugradnje novih parkovskih sadržaja i sadnja autohtonih vrsta, kao i ugradnja hidrosistema, uporedo sa uređenjem parka", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će park biti raprostranjen na preko 10.000 metara kvadratnih park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna.

Bonus video: