MUP: Oko pet tona zaplijenjene droge uništeno u nikšićkoj fabrici „Javorak“

Tom prilikom Nuhodžić je poručio da pripadnici Uprave policije nastavlјaju sa hapšenjem narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica

3586 pregleda 7 komentar(a)
Nuhodžić sa saradnicima tokom paljenjadroge u nikšićkoj fabrici "Javorak", Foto: MUP
Nuhodžić sa saradnicima tokom paljenjadroge u nikšićkoj fabrici "Javorak", Foto: MUP

U nikšićkoj fabrici „Javorak“ uništeno je oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić koji je prisustvovao akciji, poručio je da pripadnici Uprave policije nastavlјaju sa hapšenjem narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica.

„Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi“, rekao je Nuhodžić.

On je naglasio da policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droga, što je prepoznala i Evropska komisija u radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika.

„U prilog tome govori i činjenica da je, u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom“, kazao je Nuhodžić.

Dodao je da je kriminalitet droga, s obzirom na svoju globalnu komponentu, jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge zaplijenjene i oduzete u krivičnim postupcima.

„Naš najvažniji zadatak je da preduzimamo mjere da djecu i mlade zaštitimo od ove pošasti i zato će Policija u narednom periodu još jače i još efikasnije nastojati da se obračuna sa uličnom prodajom droge“, zaključio je Nuhodžić.

Današnjem uništavanju droge su prisustvovali predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović, sekretar Višeg suda u Bijelom Polju Svetislav Nišavić, direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Nikola Medenica, pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije Enis Baković, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović, kao i predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.

Bonus video: