Bijelo Polje: Priznanja dobilo 47 ljudi koji su dali krv više od 50 puta

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Zoran Rudić je kazao da su Bjelopoljci poznati po svojoj humanosti, a da su priznanja dobra prilika da se zahvali tim hrabrim ljudima

768 pregleda 0 komentar(a)
U okvriu obilježavanja organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Jadranka Ćetković
U okvriu obilježavanja organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Jadranka Ćetković

Četrdeset sedam humanista koji su dali krv više od 50 puta dobilo je danas priznanje, povodom 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Dodjela priznanja
Dodjela priznanjafoto: Jadranka Ćetković

U okviru obilježavanja na Odjeljenju transfuzije bjelopoljske Bolnice organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Zoran Rudić je kazao da su Bjelopoljci poznati po svojoj humanosti, a da su priznanja dobra prilika da se zahvali tim hrabrim ljudima.

Darivanje krvi
Darivanje krvifoto: Jadranka Ćetković

“ Ne postoji ništa humanije nego kada se opšti interes stavi iznad ličnog a zahvaljujući ovim ljudima mnogi životi su spašeni, tako da svi dugujemo veliku zahvalnost našim herojima”; kazao je Rudić.

Sama činjenica da se krv ne može proizvesti niti kupiti u apoteci govori da ona nema alternativu, već samo može biti dar čovjeka –čovjeku.

“Baš to čini davaoce najhumanijim ljudima. Trudićemo se da i u narednom peridou radimo na podmlađivanju kluba davalaca i ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti”; kazao je Rudić.

Darivanje krvi
Darivanje krvifoto: Jadranka Ćetković

“Dobrovoljno davalaštvo krvi kako u Bijelom Polju, tako i u cijeloj Crnoj Gori je u porastu i moram reći da iz godine u godinu napredujemo. Prošle godine bjelopoljski klub je bio najaktivniji, a ove godine su naši transfuzilozi Dušanka Miladinović i Siniša Jokić proglašeni za najbolje u Crnoj Gori, tako da zahvalnost dugujemo i njima za napore koje ulažu kako bi obezbijedili dovoljne količine ove dragocjene tzečnosti za sve one kojima je potrebna”, kazao je Živković iz bjelopoljskog Crvenog krsta.

Bonus video: