CK Pljevlja uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

“Lijep je osjećaj dati krv i na taj način nekome spasiti život. Ako sam na ovaj način bar jedan život spasio znači da je imalo svrhe sve to davanje", poručio je Jojović

234 pregleda 0 komentar(a)
Dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Goran Malidžan
Dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Goran Malidžan

U prostorijama Crvenog krsta u Pljevljima danas su uručena priznanja članovima kluba dobrovoljnih davalaca krvi koji su dragocjenu tečnost dali 10, 20,30, 40 i 50 puta.

Priznanje za 10 puta datu krv dobili su: Dragan Krvavac, Radojica Milinković, Milan Šljivić, Petar Cmiljanić, Zoran Ćaćić, Željko Minić, Nebojša Railić, Radoje Kušljević, Dalibor Šćepanović i Dejan Mišović.

Priznanje za 20 puta datu krv dobili su : Miloš Zindović, Rajko Terzić, Goran Šiljak, Petar Jakšić, Radomir Leovac, Duško Purić, Andrej Knežević, Radoman Rovčanin, Dragomir Pavlović.

Priznanje za 30 puta datu krv dobili su: Željko Leovac, Boban Ječmenica, Miodrag Cmiljanić i Adnan Srna.

Priznanje za 40 puta datu krv dobili su: Nole Stevanović , Milisav Gogić , Goran Dragaš , Aleksandar Malidžan, Miomir Mišović, Rajko Milović i Vukoman Rovčanin.

Priznanje za 50 puta datu krv dobio je Božidar Jojović. Jojović je kazao da je prvi put krv dao prije četrdesetak godina.

“Lijep je osjećaj dati krv i na taj način nekome spasiti život. Ako sam na ovaj način bar jedan život spasio znači da je imalo svrhe sve to davanje. Poručio bih mlađim generacijama da se ne plaše davnja krvi jer je krv je tečnost koja ne poznaje ni društveni status ni materijalno bogatstvo, ni vjeru ni naciju. Znači krv nam je ista kod svih. Da se ljudi malo više nad tom činjenicom zamisle dešavalo bi nam se sve drugačije nego što nam se dešava sada”, rekao je Jojović.

Zahvaljujući se dobrovoljnim davaocima na humanosti predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta u Pljevljima Zoran Marković kazao je da je Klub dobrovoljnih davalaca krvi prošle godine ostvario rekordne rezultate da je donirano 1.168 jedinica, odnosno 526 litara krvi.

Bonus video: