Marković: Naučno-tehnološki park najveća investicija u znanje, nećemo štedjeti na ovakvim projektima

“Znamo da ovakvu odluku podržavaju i nasi građani, jer su brojne inicijative, posebebno mladih ljudi, išle u ovom smjeru"

8488 pregleda 117 reakcija 14 komentar(a)
Marković i Damjanović, Foto: Miloš Rudović
Marković i Damjanović, Foto: Miloš Rudović

Premijer Duško Marković poručio je danas je da Naučno-tehnološki park predstavlja jedno od najvećih investicija u znanje.

“Nema čekanja. Niti ćemo štedjeti na ovakvim projektima,” kazao je on.

"U Crnoj Gori naučno tehnološki potencijal leži u mladima", istakao je on.

“Ovaj projekat predstavlja svojevrsnu nadogradnju Univerziteta Crne Gore”, dodao je on.

Ministarka nauke Sanja Damjanović poručila je danas na obilježavanju gradnje Naučno-tehnološkog parka da je zahvalna premijeru Dušku Markoviću i članovima Vlade zahvalna što imaju razumijevanja za važnost projekta.

“I što podržavaju ulaganje od 8 miliona eura u dovršetak ove zgrade,” kazala je ona.

“Znamo da ovakvu odluku podržavaju i nasi građani, jer su brojne inicijative, posebebno mladih ljudi, išle u ovom smjeru. Ovo nije samo još jedan objekat, ovo je središte i pokretač nove snage za našu privredu od koje očekujemo brzi povrat ove investicije.”

Damjanović je poručila da je sigurna da će zajedno sa ostalim instrumentima podrške razvoju inovacija, napraviti odličan rezultat koji će osjetiti cijelo crnogorsko društvo.

Direktor NTP Velibor Bošković kazao je da će park biti dom za sve inovativne kompanije i pojedince koji svoja poslovanja baziraju na znanju, inovacijama i najnovijim tehnologijama.

“Poseban segment naših aktivnosti biće usmjeren na podršku razvoja startap kompanija koje imaju visok potencijal rasta i izvoza svojih proizvoda i usluga,” kazao je Bošković.

Direktor je pojasnio da je zgrada budućeg NTP dizajnirana u skladu sa najsavremenijim arhitektonskim i tehnološkim standardima.

Objekat, ističe, postavljanja nove standarde pametne gradnje i energetske efikasnosti.

Bonus video: