SAT U VRIJEDNOSTI 30 ZARADA DOKTORA MEDICINE

URA: Medenica nije prijavila sat od skoro 20 hiljada eura

URA ukazuje da je Medenica, u svojim godišnjim izvještajima dostavljanim Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK), navodila primanja koja je ostvarivala od brojnih funkcija, ali da „ni u jednom od izvještaja nije navela skupocjene satove koji često zablistaju na konferencijama za medije predsjednice Vrhovnog suda“

37825 pregleda 836 reakcija 81 komentar(a)
Medenica, Foto: GP URA
Medenica, Foto: GP URA

Još se Roleks visokog policijskog zvaničnika Enesa Bakovića nije ni „ohladio“, a već smo dobili nastavak navedene afere i još pitanja na koja moraju odgovoriti visoki državni funkcioneri. U prvom redu neustavno birana predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, na čijoj ruci se nalazi jedan od Roleksovih modela Dejtdžast (Rolex Datejust), čija cijena se kreće od 12 hiljada, pa sve do blizu 30 hiljada eura, a koja nijedan od skupocjenih satova nije prijavila nadležnoj Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) šta je zakonom bila obavezna uraditi, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Građanski pokret URA je dostavio fotografije na kojima se može vidjeti jedan od skupocjenih Roleks satova, na ruci predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, a koji se na zvaničnom sajtu tog brenda kreću od 12 hiljada eura, pa do skoro 18 hiljada eura „dok neki modeli, u zavisnosti od materijala korišćenih pri izradi sata, koštaju i do 30 hiljada eura“.

Cijene Roleks satova
Cijene Roleks satovafoto: GP URA

„Pored toga što treći mandat obavlja protivno Ustavu Crne Gore, šta su u svojim izvještajima potvrdile i najviše međunarodne adrese, Medenica je godinama svjesno prikrivala i ostvarivanje velike materijalne dobiti od prodaje nepokretnosti kontroverznom biznismenu Zoranu Ćoću Bećiroviću, u iznosu od 140 hiljada eura, šta takođe nije prijavljivala nadležnom organu kako zakon nalaže. Ovo je samo nastavak gaženja zakona, od strane onih koji bi taj zakon trebalo da brane i dosljedno sprovode, pa očekujemo odgovore na brojna postavljena pitanja“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA ukazuje da je Medenica, u svojim godišnjim izvještajima dostavljanim Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK), navodila primanja koja je ostvarivala od brojnih funkcija, ali da „ni u jednom od izvještaja nije navela skupocjene satove koji često zablistaju na konferencijama za medije predsjednice Vrhovnog suda“.

„Ukoliko je kojim slučajem u pitanju falsifikat, a šta je teško za očekivati, onda je predsjednica Vrhovnog suda učinila krivično djelo, jer je podržala kršenje prava intelektualne svojine, kojim se propisuje kazna od 3 do 30 hiljada eura za „stavljanje u promet krivotvorenih brendova“, dok krivični zakonik za navedeno djelo predviđa i kaznu zatvora do tri godine. Međutim, ukoliko je navedeni sat original, onda je Medenica bila dužna kupovinu istog prijaviti Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) i istaći navedenu promjenu u svom imovinskom kartonu“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Preporučujemo za Vas