Predsjednik Opštine Bijelo Polje demantovao tvrdnje da štiti šumokradice

On je dodao da oni koji su ga prozvali su se prepoznali među onima koji ne poštuju obaveze

2030 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je dematovao tvrdnje ŠIK Lima da štite šumokradice.

“VI iz ŠIK Lima ste sa preopterećenim utovarima kamionima doveli ovaj put do stanja u kojem se trenutno nalaze i zbog čega ste ušli u problem sa mještanima sela. Dokaz su više podnesenih prijava za pretovar od strane Uprave policije”, kazao prvi čovjek bjelopoljske Opštine.

On je dodao da oni koji su ga prozvali su se prepoznali među onima koji ne poštuju obaveze.

“Poštovana gospodo iz ŠIK Lima, iako prilikom svoje izjave nisam pomenuo ime vaše kompanije, vi ste se očigledno sami prepoznali među onima koji ne poštuju preuzete obaveze, kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović, odgovarajući na tvrdnje tog preduzeća da Opština štiti šumokradice.

Smolović je ponovio stav da će uvijek biti na strani građana i javnog interesa i zakona, a ne na strani onih koncesionara kojima brz profit magli vidike pa na ugovor i građane sela iz kojih ubiraju profit zaborave.

“Složiću se sa Vama da nadležni organi treba da istraže ko nelegalno siječe građu, ali ću Vas pitati zar nije simptomatično da se radi o čamovoj građi koja se ne koristi za domaćinstva? Zato ću i tražiti da se utvrdi gdje najčešće završava ta građa, koja je “nelegalno posječena”, a za koju ste vi ovom prilikom tvrdili da vršite samo usluge prevoza. To će u mnogome pojasniti interese za nelegalnom sječom”, pitao je predsjednik odgovorne u ŠIK Limu.

Podsjetio je da su koncesionari dužni da održavaju puteve shodno ugovoru, pa tako i ta kompanija.

“Ali je očigledno da ste sa preopterećenim utovarima kamionima doveli ovaj put do stanja u kojem se trenutno nalaze i zbog čega ste ušli u problem sa mještanima sela. Dokaz su više podnesenih prijava za pretovar od strane Uprave policije. Kao dokaz da građani od Vas traže samo jedno, a to je da sanirate put koji se nalazi u jako lošem stanju, dostavljam i sporazum koji ste i Vi potpisali 13.06.2020. godine. Dakle ne spominju u svojim zahtjevima nigdje njihovo interesovanje čija je građa i tvrdnje koje ste naveli u tekstu”, poručio je Smolović.

Kazao je da gospođa Dubak, kao i sastavljači današnjeg reagovanja moraju da znaju da ga ne mogu ucjenjivati, niti medijskim pritiscima pokolebati da bude uz svoje sugrađane.

“I tražim od Vas kao i od svakog drugog koncesionara isto, a to je da se poštuju ugovorene obaveze i zakon. Da li ih poštujete uskoro će utvrditi nadležna međuresorna komisija. A shodno stanju kakvo se utvrdi na terenu, do kraja ću insistirati da odgovorni snose odgovornost”, zaključio je Smolović.

Bonus video: