uprkos koronavirusu

Kompanija MK Group postala vlasnik slovenačke poslovnice Heta Aset Rezolušn

„Akvizicija Heta Aset Rezolušn predstavlja potvrdu planova MK Group u pogledu jačanja regionalnog prisustva”, istakao je Andrija Vuković, finansijski direktor kompanije

8373 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MK Group
Foto: MK Group

Uprkos činjenici da je pandemija virusa Kovid-19 dovela do globalne recesije i neizvesnosti u pogledu budućeg ekonomskog rasta i razvoja pojedinih zemalja, kompanija MK Group je kupovinom slovenačke poslovnice Heta Aset Rezolušn (Heta Asset Resolution), pokazala da je pouzdan partner i da čvrsto stoji iza donetih odluka i ugovorenih obaveza.

Miodrag Kostić, predsednik MK Group i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group
Miodrag Kostić, predsednik MK Group i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Groupfoto: MK Group

Naime, MK Group je krajem prošle godine na tenderu izabrana za najboljeg ponuđača, a zvaničnim odobrenjem Javne agencije Republike Slovenije za zaštitu konkurencije, te odobrenjima komisija za zaštitu konkurencije Srbije i Crne Gore, ispunjeni su i formalni zahtevi za isplatu kupoprodajne cene i preuzimanje vlasništva nad pomenutom kompanijom.

Heta Ljubljana
Heta Ljubljanafoto: MK Group

„Akvizicija Heta Aset Rezolušn predstavlja potvrdu planova MK Group u pogledu jačanja regionalnog prisustva”, istakao je Andrija Vuković, finansijski direktor kompanije i dodao: „U Sloveniji smo prisutni već 5 godina i posedujemo Gorenjsku banku, hotel Kempinski Palace Portorož, kao i 53 % Aerodroma Portorož.

Andrija Vuković, finansijski direktor MK Group
Andrija Vuković, finansijski direktor MK Groupfoto: MK Group

Do sada smo uložili preko 126 miliona evra, a kupovinom Heta Aset Rezolušn nastavljen je niz investicija, što pokazuje koliko je za MK Group značajno tržište Slovenije. Kompanija MK Group je jedna od vodećih regionalnih kompanija sa bilansnom aktivom od gotova 5 milijardi evra. Posluje u domenu agrara, bankarstva i turizma sa posebnim akcentom na Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas