Globalni savjet za toleranciju i mir doniralo 10 hiljada maski Crnoj Gori

U pismu upućenom potpredsjedniku Skupštine Crne Gore, Branimiru Gvozdenoviću, ambasador Al Dzarvan istakao je da su ovo „čudna vremena za čovječanstvo, a to nas podstiče da pozovemo na vanredne mjere i korišćenje naše ekspertize i mreža"

795 pregleda 2 komentar(a)
Globalni savjet za toleranciju i mir, Foto: Skupština Crne Gore
Globalni savjet za toleranciju i mir, Foto: Skupština Crne Gore

Globalni savjet za toleranciju i mir, na čijem čelu se nalazi ambasador Ahmed Bin Mohamed Al Dzarvan, donirao je Crnoj Gori pomoć u vidu medicinskih zaštitnih maski, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Preko 10 hiljada komada maski stiglo je danas u Skupštinu Crne Gore, odakle će biti proslijeđene onima koji se nalaze na prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa", navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

U pismu upućenom potpredsjedniku Skupštine Crne Gore, Branimiru Gvozdenoviću, ambasador Al Dzarvan istakao je da su ovo „čudna vremena za čovječanstvo, a to nas podstiče da pozovemo na vanredne mjere i korišćenje naše ekspertize i mreža, kako bismo podržali svakog našeg sugrađana u svakodnevnoj borbi sa kolosalnim neprijateljem naših društava“.

Potpredsjednik Gvozdenović izrazio je zahvalnost na humanom gestu ove prestižne institucije, na čelu sa njenim predsjednikom, ističući značaj doprinosa Globalnog savjeta za toleranciju i mir u situaciji sa kojom se suočava cijelo čovječanstvo.

Globalni savjet za mir je međunarodna organizacija koja za cilj ima širenje principa i vijednosti mira i tolerancije u svijetu sa akcentom na mlađu populaciju, uz podršku UN-a.

Bonus video: