MUP: Spremno dočekujemo sezonu požara

Konstatovano je da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila

221 pregleda 4 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa današnjeg sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova, Mevludina Nuhodžića, sa komandirima službi zaštite i spašavanja.

Nuhodžić je zahvalio svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja, koji su u prethodnim mjesecima, tokom borbe sa koronavirusom, pokazali odgovornost i profesionalnost i posvećenim i efikasnim radom učinili da građani osjećaju sigurnost.

„Vaša požrtvovanost jasno govori zbog čega zaslužujete naše poštovanje i dalja materijalno-tehnička ulaganja, sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije u narednom periodu“, kazao je Nuhodžić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Nuhodžić je naveo da je da ovu požarnu sezonu dočekujemo u drugačijim okolnostima, koje zahtijevaju i dodatnu posvećenost u radu.

„Raspoloživi resursi, zalaganje i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, kao i očekivana odgovornost građana, razlog su da vjerujem da će se sistem zaštite i spašavanja uspješno suprotstaviti požarima i tokom ove sezone“, rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, iskustvo tokom prethodne tri godine saradnje, potvrđuje da država ima hrabre, profesionalne i odgovorne pojedince, koji na kvalitetan način upravljaju resursima i poslovima koji su im povjereni.

Konstatovano je da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila.

Navodi se da će iz vazduha, u slučaju potrebe, požare gasiti tri protivpožarna aviona MUP i tri helikoptera Vojske Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Bonus video: