Skupština: Odluke parlamenta ne mogu biti dovedene u pitanje

Iz Skupštine su ocijenili da je „nenadležni sud ovim pokušao da obesmisli Ustavom Crne Gore utvrđenu podjelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, i na ovaj način pokuša urušavanje pravnog sistema države“
51 pregleda 4 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.02.2018. 16:20h

Odluke Skupštine Crne Gore, kao nezavisne grane vlasti, ne mogu biti dovodene u pitanje, saopšteno je danas iz skupštinskog Odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol.

U saopštenju povodom rješenja Osnovnog suda u slučaju bivšeg člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića navodi se da je odluka Skupštine o njegovom razrješenju donijeta u plenumu glasanjem i objavljena u Službenom listu.

„Ova, kao i ostale odluke Skupštine o imenovanju i razrješenju, ne mogu biti predmet preispitivanja pred redovnim sudom. Kada bi se prihvatilo ovo tumačenje Osnovnog suda u Podgorici, tada bi sve odluke o izboru i razrješenju javnih funkcionera donijete na plenumu, glasanjem poslanika u Skupštini, mogle biti poništene“, kaže se u saopštenju.

Iz Skupštine su ocijenili da je „nenadležni sud ovim pokušao da obesmisli Ustavom Crne Gore utvrđenu podjelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, i na ovaj način pokuša urušavanje pravnog sistema države“.

„Zato je danas, u zakonom predviđenom roku, Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa, kao zakonski zastupnik države i Skupštine u ovom postupku, izjavio prigovor na rješenje Osnovnog suda u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: