Sindikat: Skupljaju političke poene omalovažavanjem policajaca

"Sindikat Uprave policije nije i nikada neće stati uz one koji se budu oglušli i zakon i policijske naredbe, već će takvo ponašanje oštro osuditi", poručio je predsjednik Sindikata, Mladen Šuškavčević

2186 pregleda 81 reakcija 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nestvarno je, ali i nažalost istinito, da predstavnici naroda nazivaju "ološima" i "kriminalcima" policijske službenike koji profesionalno i časno obavljaju svoje radne zadatke braneći demokratiju, bezbjednosni sistem i integritet države, saopšteno je iz Sindikata Uprave policije.

Predsjednik Sindikata, Mladen Šuškavčević, kazao je da sa posebnim interesovanjem prate izjave pojedinih poslanika Skupštine Crne Gore koji su "neprijmerenim rječnikom i kvalifikativima komentarisali postupanje službenika Uprave policije."

On je poručio da "ovakve konotacije ne doprinose smirivanju situacije."

"Dati sebi za pravo da se omalovažavaju policijski službenici i častan policijski posao je po našem uvjerenju ništa drugo nego metod skupljanja sitnih političkih poena. Mi u Sindikatu Uprave policije smo dobro upoznati koja je težina i složenost policijskog posla i uvijek ćemo stati u zaštitu pripadnika policije kada su u pitanju neosnovane optužbe i upućene neprimjerene riječi kao što je to ovdje slučaj i uvijek ćemo i na svakom mjestu braniti njihov progesionalni integritet", navodi Šuškavčević.

Sindikat, poručuje on, nije i nikada neće stati uz one koji se budu oglušli i zakon i policijske naredbe, već će takvo ponašanje oštro osuditi.

"Nedopustivo je da zbog politike neko devalvira posvećenost i požrtvovanost naših kolega u vrlo složenom vremenu i ovoj zahtjevnoj misiji. Takođe, pozivamo ukupnu crnogorsku javnost da pažljivo prati postupanje policije, da na pravi način vrednuje njihovo djelovanje, te da u slučaju bilo kakvih nepravilnosti u njihovom radu, ako ništa drugo, to makar saopštavaju na civilizovan i kulturan način bez uvreda i uz adekvatan vokabular", zaključuje Šuškavčević.

Poslanici su danas raspravljali i o ponašanju policajaca koji su intervenisali u Budvi, čiji način rada su osudili pojedini poslanici opozicije.

Branka Bošnjak (DF) je kazala da među policajcima “ima kriminalaca u uniformama”, navodeći da su u Budvi imitirali američke policajce.

Njen partijski kolega Branko Radulović je kazao da policajci nisu narodni policajci, nego, kako je kazao “ološ”.

Bonus video: