Ispade da su mještani lopovi

Iz Mjesne zajednica Galica demantuju navode ŠIK “Lim” povodom blokade prolaza njihovim kamionima

14266 pregleda 2 komentar(a)
Put blokiralo četrdesetak mještana, Foto: Privatna arhiva
Put blokiralo četrdesetak mještana, Foto: Privatna arhiva

Mještani Mjesne zajednice Galica tvrde da je ŠIK “LIM” pogrešno i tendenciozno prenio razloge protesta mještana prošle nedjelje, koji su blokirali prolazak kamiona sa građom tog preduzeća.

“Sam naziv i čitav tekst ‘demantija’ su pogrešni i tendeciozni i uopšte nisu u skladu sa razlozima protesta zbog kojih su revoltirani građani tog dana zaustavili koncesionara. Razlog zaustavljanja nije bio ni legalna ni nelegalna sječa, već katastrofalno stanje puteva koje je u posljednjih par godina taj koncesionar ostavio za sobom. Nelegalna sječa je isplivala naknadno, iako nije bila uzrok zaustavljanja kamiona tog koncesionara. Ni u jednom našem javnom reagovanju nismo pomenuli nijednog koncesionara, čak ni njih, pa nam nije jasno zašto povodom nelegalne sječe ovako reaguju”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik MZ Galica Vukoman Krgović.

Navodi iz demantija, dodaje Krgović, kako oni ove godine vrše nasipanje i popravku puteva u drugim mjesnim zajedicama, koncesionara ne opravdava.

“Da su tako radili i kod nas, razloga za protest građana vjerovatno ne bi ni bilo. Kao što smo u prvom reagovanju naveli, putnim pravcem Sokolac, Šljemena, Rudo Pllje, Kameno Polje, Pisana Jela, Sokolac, Zaboj, ovaj koncesionar, koji je bio dominantan u izvlačenju građe sa tog područja, nije nasuo nijedan kubik nasipa. I ako je negdje nešto i nasuo, to je bilo prvenstveno iz njegove koristi, a ne zbog obaveza prema uništenim putevima i građanima. Tačno je da je dva puta popravio dio nekadašnjeg asfaltnog puta od Tomaševa do Sokoca, koji su kamioni koncesionara uništili do neprepoznatljivosti. Uostalom, tačno stanje svih tih puteva utvrdiće opštinska komisija koja ovih dana kreće u njihov obilazak”, kazao je Krgović.

Ističe da su mještani posebno razočarani navodima iz demantija da je predsjednik opštine Petar Smolović stao na stranu šumokradica, što asocira na to da su pošteni građani ove mjesne zajednice šumokradice i lopovi.

“Da je tako, oni bi živjeli mnogo ljepše i lagodnije i vjerovatno ne bi ni imali potrebe da na ovaj način reaguju. I zato nas čudi njihova ogorčenost na spremnost predsjednika opštine da ispita slučaj i stane na stranu građana. I na kraju, sve naše navode će ispitati nadležni državni organi, jer smo zbog okolnosti koje su naknadno isplivale, dali izjavu inspektorima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, na osnovu čega će oni preduzeti dalje službene radnje”, kazao je Krgović.

Bonus video: