Planinsko trčanje i pravljenje Snješka Bjelića za vikend na Orjenu

Zajednički programi “Orjen, planina kraj mora” se realizuju uz podršku Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi
143 pregleda 2 komentar(a)
Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
Orjen, Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena
Ažurirano: 09.02.2018. 11:00h

Planinsko trčanje uz serpentine u dužini od dva kilometra Spile – Žlijebi, dio programa “Orjen, planina kraj mora”, biće održano u subotu. Ovo je druga godina da NVO “Orjenoutdoor” i alpinistički kluba“Niskogorci” organizuju drugu godinu.

U nedelju na Vrbanju druženje na snijegu organizuju Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Planinarsko društvo Dubrovnik.Okupljanje je planirano za 11 sati kod austrougarskebistjerne na Vrbanju , a potom zajednički odlazak na igralište.

“Na Orjenu je konačno pao snijeg, padao je prethodnih dana, nema ga u obilju ali dovoljno za manifestaciju. Revijalno takmičenje u sankanju biće održano na igralištu, na rubu Vrbanja kada se krene prema Šteficinoj ili Lugarevoj kući , gdje smo i prošle godine imali slično druženje.Planirana je i radionica izrade Snješka Bijelića za najmlađe i roditelje, kao i sve koji se mogu prepoznati u ovakvim zabavno-rekreativnim aktivnostima”, kazao je Željko Starčević Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Najavljen je dolazak iz Dubrovnika minibusom.

“Dobro se obucite, ponesite koji stari šal, šerpu, mrkvu i dugmiće za Snješka Bijelić, što je prilika da se lijepo zabavimo. Dođite da učestvujete u programu, probate nešto novo, a dobrodošle su nove, kreativne, zanimljive ideje, pozvao je Starčević sugrađane.

Zajednički programi “Orjen, planina kraj mora” se realizuju uz podršku Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi.

Bonus video: