U Dragovića Polju ljekara nema, a kad će - ne znaju

Zbog toga su, kako kaže Milan Đokić, mještani tog sela ogorčeni i uskraćeni za adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu

3776 pregleda 185 reakcija 4 komentar(a)
Ambulanta dobro opremljena, Foto: Privatna arhiva
Ambulanta dobro opremljena, Foto: Privatna arhiva

Već tri mjeseca ljekar nije dolazio u ambulantu u Dragovića Polju, jedinu u tom dijelu kolašinske opštine, tvrde mještani.

Zbog toga su, kako kaže Milan Đokić, mještani tog sela ogorčeni i uskraćeni za adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Ljekar je ranije dolazio jednom u 15 dana. Nije ni to bilo dovoljno, ali je pružalo kakvu-takvu mogućnost mještanima da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu. U ovom selu žive, uglavnom, starije osobe kojima je ljekar neophodan. Neophodno je da bar jednom sedmično ordinira ljekar, s obzirom na udaljenost od grada i potrebe ovdašnjih mještana“, kazao je Đokić “Vijestima”.

Iz kolašinskog Doma zdravlja najavili su da će naknadno odgovoriti na primjedbe mještana.

Đokić podsjeća da je u Dragovića Polju jedna od najopremljenijih ambulanti u cijeloj opštini.

Nedavno je renovirana i pruža, tvrdi Đokić, dobre uslove i za pacijente i za medicinsko osoblje koje dolazi.

Đokić je, u ime svojih komšija, apelovao na nadležne da što prije obezbijede redovan dolazak ljekara opšte medicine u selo.

“Sada smo zaista u nezgodnoj situaciji. Prevalimo dug put do Kolašina, što iziskuje i novac i vrijeme. Satima čekamo da uđemo kod ljekara u kolašinskom domu zdravlja, kako bismo dobili neophodnu terapiju. Na ovaj način više ne možemo štititi svoje zdravlje i treba što prije naći način da se naši problemi riješe. Inače, bićemo prinuđeni da kao u seriji ‘Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo’, idemo u Šavnik na pregled“.

Đokić je pohvalio “izuzetnu predusretljivost i brigu osoblja kolašinske Hitne pomoći“. Uvijek su, tvrdi, odmah odgovarali na svaki poziv Gornjomoračana i na taj način nadomjestili dijelom izostanke ljekara doma zdravlja.

Bonus video: