Radulović će i u naredne četiri godine biti predsjednik MZ Župa nikšićka

U Župi su tokom prethodne sedmice po selima održani izbori za članove Savjeta a odziv mještana u nekim selima je, kako su saopštili, bio na nivou izlaznosti prilikom održavanja parlamentarnih izbora. Savjet broji 13 članova, po jedan predstavnik iz 11 sela, dok su Kuta, kao najveće selo i po broju stanovnika i po teritoriji, dobila mjesto za dva člana

4321 pregleda 4 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić

Dragoljub Radulović ponovo je izabran za predsjednika Mjesne zajednica (MZ) Župa nikšićka. To je odlučeno na konstitutivnoj sjednici Savjeta MZ Župa, a podršku Radulovića da i u naredne žetiri godine vodi Mjesnu zajednicu koja broji 12 sela i skoro četiri hiljade stanovnika jednoglasno su dali svi novoizabrani čanovi Savjeta.

U Župi su tokom prethodne sedmice po selima održani izbori za članove Savjeta a odziv mještana u nekim selima je, kako su saopštili, bio na nivou izlaznosti prilikom održavanja parlamentarnih izbora. Savjet broji 13 članova, po jedan predstavnik iz 11 sela, dok su Kuta, kao najveće selo i po broju stanovnika i po teritoriji, dobila mjesto za dva člana.

“Izlaznost na izborima za članove Savjeta dovoljno govori da su se Župljani okrenuli sebi i da su kao nikada prije nastojali da zab predstavnike sela izaberu mještane koji će u budućem periodu nastojati da angažmanom doprinesu razvoju svoga mjesta. Skoro da se ranije nije dešavalo da predložene kandidate u selima jednoglasno podrže svi mještani, što je ovoga puta bio slučaj u više sela, što još više potvrđuje činjenicu da su Župljani zadovoljni dešavanjima u proteklih nekoliko godina kada su brojni projekti realizovani, a slijedi sprovođenje i ostalih projekata”, navodi se u saopštenju za javnost Savjeta MZ Župa.

Novi/stari predsjednik Savjeta zahvalio se na podršci i obećao da će se i u narednom periodu maksimalno angažovati da doprinese “što boljem pozicioniranju Župe i što jačem povezivanju sa državni institucijama, jer se pokazalo da je to najbolji recept za potpuno ozdravljenje mjesta”.

“Ono što je sigurno je da će Župa i njeni mještani nastojati da istraju na svim projektima koji su započeti, a isto tako da će insistirati na novim koji će biti u interesu svakog mještanina. Sve to možemo ostvariti uz puno saglasje sa Vladom, nadležnim ministarstvima i Opštinom Nikšić koji su u proteklih nekoliko godine bili puna podrška za realizaciju bitnih projekata i takav odnos uliva sigurnost da ćemo od Župe napraviti pristojno mjesto za život. Pozivam Župljane da se okrenu sebi, podržimo sve ono što je za dobro Župe, jer samo zajedništvom možemo dostići zacrtane ciljeve, da Župa bude uređeno mjesto u našoj zajedničkoj kući Crnoj Gori”, poručio je Radulović.

Župljani su, zahvaljujući Raduloviću i prethodom Savjetu uspjeli da realizuju brojne projekte. Morali su i da više puta organizuju protestne zborove, blokiraju glavnu saobraćajnicu, prozovu Opštinu i Vladu nezadovoljni njihovim odnosom i nerješavanjem brojnih problema u toj MZ. Stalnim pritiscima i zajedništvom, uspjeli su da promjene situaciju.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, predstavnik Opštine Živko Kecojević pozdravio je uspješno sprovedene izbore, čestitao članovima Savjeta i predsjedniku na izboru i izrazio uvjerenje da će se u narednom periodu Opština Nikšić i njeno rukovodstvo maksimalno angažovati da završe započete projekte i da pokrenu nove, a sve u cilju da mještani Župe budu zadovoljni.

Bonus video: