Pripadnik policije najavio da razdužuje uniformu: "Ne želim da budem dio tog kolektiva, već čuvar crkve i naroda"

"Odlučio sam se na ovaj korak da vratim uniformu, jer sam shvatio da kada smo došli u situaciju da pružamo asistenciju bagerima na rušenju naših crkava, manastira, hramova, naše Srpske pravoslavne crkve, ja se u sve tome ne pronalazim"

83363 pregleda 10476 reakcija 185 komentar(a)
Vuk Vuković, Foto: Vuk Lajović
Vuk Vuković, Foto: Vuk Lajović

Litiju budvanskim ulicama večeras predvodi episkop budimljansko nikšićki Joanikije, dok krst nosi pripadnik budvanske interventne jedinice CB Budva Vuk Vuković.

Vuković je "Vijestima" kazao da će u ponedjeljak razdužiti uniformu.

"Službenik sam policije 17 godina. Odlučio sam se na ovaj korak da vratim uniformu, jer sam shvatio da kada smo došli u situaciju da pružamo asistenciju bagerima na rušenju naših crkava, manastira, hramova, naše Srpske pravoslavne crkve, ja se u sve tome ne pronalazim. Ne želim da budem dio tog kolektiva. Želim da budem, prvenstveno, čuvar crkve i čuvar naroda", kazao je Vuković.

On je kazao da on više neće biti službenik policije.

"Želim da se zahvalim svim kolegama na korektnoj saradnji, svoj posao sam radio pošteno i časno i smatram da među nama ima časnih policajaca, prije svega dobrih drugara koji dijele moje mišljenje. Ja sam od danas čuvar crkve", naglasio je on.

Kako je kazao časni krst nosi jer smatra da je to ponos i čast svakoga vjernika.

"Časni krst je žrtva i ja tu žrtvu nosim sa sobom. Vaspitavan sam u duhu pravoslavlja, duhu svetosavlja, ponosan na svoje pretke, na svoje prezime, na moj durmitorski kraj, pleme Drobnjak, moju izvornu Staru Hercegovinu, moju Crnu Goru”, poručio je.

Bonus video: