Kako klimatske promjene utiču na imunitet?

Posljednjih nekoliko godina smo svjedoci globalnog zagrijavanja, koje dovelo do naglih klimatskih promjena. Godišnja doba se mijenjaju bez prelaznog perioda i našem organizmu je sve teže da se tim promjenama prilagodi

21542 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Strath
Ilustracija, Foto: Strath

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), potvrdila je da je temperatura na zemlji u posljednjih 130 godina porasla za prosječno 0.85 °C, a te promjene su uticale na kvalitet vazduha i dovele do povećane koncentracije štetnih materija.

Udisanje takvog vazduha ima cijeli spektar različitih posljedica na naše zdravlje, poput poremećaja respiratornog sistema, bolesti srca i krvnih sudova ali i širenje različitih zaraznih bolesti i povećan broj alergijskih reakcija.

Razlog tome su povećane temperature, dok blage zime utiču na ranije cvijetanje i samim tim značajno produžavaju period prisutnosti alergija.

Zime su često obilježene različitim infekcijama, prehladama pa čak i gripom, a bez definisanog prelaznog perioda između godišnjih doba, našem organizmu je teško da pravilno razvije svoj odbranbeni sistem.

Jedino nam ishrana i biranje prirodnih dodataka ishrani, u toku čitave godine, mogu pomoći u stvaranju jakog imunološkog sistema.

Prilikom odabira kvalitetnog dodatka ishrani, najvažnije je obratiti pažnju na to da je dodatak potpuno prirodan i da predstavlja pravu malu riznicu hranjivih nutrijenata, aminokiselina, vitamina i minerala.

Jedan od takvih dodataka je i plazmolizirani BILJNI kvasac švajcarskog kvaliteta, Strath®.

Osnovnom sastojku ovog proizvoda – primarnoj stanici kvasca Saccharomyces cerevisiae Meyen - dodaju se pomno birani ekstrakti više od 50 odabranih vrsta ljekovitog bilja, poput ŽALFIJE, sikavice, timijana i lavande

Kao rezultat u plazmoliziranom biljnom kvascu nalazimo čak 61 metabolički aktivnu, za životne funkcije neizostavnu supstancu, prisutnu u biološkoj ravnoteži, koja na prirodan način, hrani organizam i osigurava optimalnu apsorpciju.

Ovaj jedinstven proizvod ne izaziva nikakve nuspojave i odlično se uklapa u koncept zdravog načina života.

Prema kliničkim istraživanjima, Strath utiče na značajno smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunitetom koji se povezuje sa sezonskim infekcijama, poput gripe i prehlade.

Osim za imunitet, zbog svog blagotvornog dejstva preporučuje se i za poboljšanje kognitivnih funkcija kod odraslih te koncentracije kod djece u školskom uzrastu, zatim kod sportista za brži oporavak, kod trudnica i dojilja, starijih osoba kao i kod onkoloških bolesnika kako bi poboljšali kvalitet njihovog života.

Strath plazmolizirani biljni kvasac, u obliku tableta ili kao tečni dodatak ishrani, svim apotekama u Crnoj Gori.

Strath
Strathfoto: Strath

Za više informacija o Bio-Starh AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me.