Kolašin: Siromašnima će dati pet stanova

Riječ je o garsonjerama u “njemačkoj zgradi” i u Ulici Dunje Đokić i jednosobnim u barakama u Smajlagića Polju i izbegličkom naselju
93 pregleda 2 komentar(a)
zgrada Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
zgrada Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.02.2018. 10:41h

Opština Kolašin namjerava da dodijeli pet stanova sugrađanima u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stampeno pitanje.

Rok za podnošenje zahtjeva je 21. februar, a komisija će potom odlučiti ko će dobiti tri garsonjere i dva jednosobna stana na nekoliko lokacija.

Dijele se dvije garsonjere u “njemačkoj zgradi” na Pazarištu i jedna u zgradi u Ulici Dunje Đokić.

Jednosobni stanovi su u barkama u Smajlagića Polju i izbegličkom naselju.

“Pravo podnošenja zahtjeva za dodjelu stana na korišćenje imaju lica, koja prema zakonu o dječjoj zaštiti ostvaruju pravo na materijalo obezbeđenje porodice, lica sa invaliditetom i kategorije koja imaju prebivalište na teritoriji Opštine Kolašin. Podnosilac zahtjeva dužan da navede kakva mu je postojeća stambena situacija, odnosno da li živi kao podstanar, kod srodnika ili u nekom neuslovnom stambenom prostoru, kao i to u kakvom je zdravstvenom stanju i kakva je materijalna situacija porodice”, piše u oglasu.

Još prije tri godine donesena je odluka o pristupanju izradi nacrta lokalnog programa socijalnog stanovanja. Tada je i formirana radna grupa čiji je zadatak bio da pribavi informacije o “socijalnim stanovima“ u vlasništvu države.

Iz Opštine su više puta naglašavali kako stambene zgade u kojima ima neuseljenih i nezavršenih stanova nijesu upisane u katastar i bez osnovne su dokumentacije. Predstavnici aktuelne vlasti tvrdili su i kako su prethodne raspodjele stanova obavljane bez jasnih kriterijuma i često mimo zakona.

Bonus video: