"Carine" postaju hotel sa tridesetak soba

"To će biti mali hotel sa nekih tridesetak soba, koji će imati četiri zvjezdice", kazao je vlasnik "Carina" Čedomir Popović
299 pregleda 6 komentar(a)
Carine, Foto: Luka Zeković
Carine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2018. 07:30h

Podgorička kompanija "Carine" će uskoro početi rekonstrukciju postojećeg ugostiteljskog objekta na uglu Ulice slobode i Bokeške u hotel sa četiri zvjezdice.

Vlasnik kompanije "Carine", Čedomir Popović, kazao je "Vijestima" da je poznati ugostiteljski objekat nekada dobro radio, ali da je to sada preveliki prostor samo za ugostiteljstvo. Iz tog razloga i zbog želja partnera sa kojima rade na Primorju da hotelskih sadržaja bude i u Podgorici, Popović je kazao da je odlučio da otvori hotel.

"To će biti mali hotel sa nekih tridesetak soba, koji će imati četiri zvjezdice", kazao je Popović.

Hotel će, kako je istakao, više biti fokusiran na kongresni turizam. Postojeći restoran sa pratećim sadržajima u prizemlju će biti rekonstruisan i adaptiran za potrebe hotela. U prizemlju je pored postojećih poslovnih prostora namijenjenih za ugostiteljstvo i trgovinu, predviđen glavni ulaz u hotel sa recepcijom, holom i trgovinom za goste hotela. Popović je istakao da su dobili saglasnost na Idejni projekat od v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

"Po novom zakonu (o turizmu i ugostiteljstvu) više nema dozvola, nego se dobija saglasnost na idejni projekat. Potom se radi Glavni projekat i nakon toga se obavijesti nadležna inspekcija da će početi radovi", kazao je Popović.

Bonus video: