U Nikšiću obilježen Dan olimpizma

Nikšić je grad sporta koji je iznjedrio mnogo sportista, pa se Petrović Njegoš nada da se i među učesnicima manifestacije nalaze oni koji će u budućnosti afirmisati Nikšić i Crnu Goru

776 pregleda 61 reakcija 0 komentar(a)
Obilježen Dan olimpizma, Foto: Nebojša Radović
Obilježen Dan olimpizma, Foto: Nebojša Radović

Najmlađi Nikšićani su sportskim aktivnostima u gradskom parku obilježili Dan olimpizma. Događaj je organizovao Biciklistički klub (BK) “Perun” pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta, i uz poštovanje mjera NKT-a.

Ana Petrović Njegoš, iz “Perun”-a, podsjetila je da je Olimpijski dan ustanovljen 1948.godine u znak sjećanja na 23. jun 1894. kada je formiran Međunarodni olimpijski komitet.

“Iako je godina u kojoj su Olimpijske igre odložene i mnogi sportisti ostali uskraćeni za učešće u najvećem sportskom događaju, mi sportski radnici moramo biti istrajni i nastojati da i pored trenutne situacije izazvane pandemijom korona virusa pronađemo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života”, kazala je Petrović.

Kako je istakla, Nikšić je grad sporta koji je iznjedrio mnogo sportista, pa se nada da se i među učesnicima manifestacije nalaze oni koji će u budućnosti afirmisati Nikšić i Crnu Goru.

foto: Nebojša Radović

“Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje”, poručila je Petrović.

Učesnike manifestacije pozdravio je Milan Korać, sekretar Sekretarijata za sport i kulturu Opštine Nikšić.

Na kraju druženja uručene su zahvalnice svima koji su uzeli učešća u obilježavanju Olimpijskog dana – vrtiću “Kosovka djevojka”, fudbalskim klubovima, “Sutjeska” i “Anderba”, džudo klubovima, “Akademik” i “Trebjesa”, košarkaškim, “Sutjeska”, “Anderba” i “Onogošt”, odbojkaškom, “Sutjeska”, rukometnim, “Levalea” i “Trebjesa”, biciklističkom klubu “Perun”, šahovskom “NK”, streljačkom “Čelik”, City fitnesu, PSD “Javorku”, Volonterima Crvenog krsta, DSR Veterani i NVU “Putevima predaka”.

Sportisti koji su željeli mogli su da u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Moj doktor” besplatno provjere krvni pritisak i šećer u krvi.

foto: Nebojša Radović

Bonus video: