Američka ambasada donirala Policijskoj akademiji vrijednu računarsku opremu

Poseban akcenat stavljen je na sistematizovane obuke na temu organizovanog kriminala i transnacionalnog organizovanog kriminala, zajedničke istražne timove, krijumčarenje ljudima i slične obuke

2377 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa potpisivanaj ugovora o donaciji računarske opreme, Foto: Policijska akademija
Detalj sa potpisivanaj ugovora o donaciji računarske opreme, Foto: Policijska akademija

Novi menadžer Međunarodnog programa za obuku i pomoć policiji (ICITAP) pri Američkoj ambasadi Stiven Monako i direktor Policijske akademije Boban Šaranović potpisali su ugovor o donaciji računarske opreme u vrijednosti 9.700 eura.

Potpisivanje ugovora o donaciji
Potpisivanje ugovora o donacijifoto: Policijska akademija

Dogovorena je dalja saradnja Akademije sa Ambasadom SAD kroz program ICITAP.

Poseban akcenat stavljen je na sistematizovane obuke na temu organizovanog kriminala i transnacionalnog organizovanog kriminala, zajedničke istražne timove, krijumčarenje ljudima i slične obuke.

„Imajući u vidu izuzetne kapacitete Policijske akademije, a s obzirom na to da je Akademija neformalno nacionalni centar za obuku u sektoru bezbjednosti, mi težimo da ona i formalno postane Centar za obuku bezbjednosnih službi”, naglasio je Šaranović.

Šaranović i Monako ispred policijske akademije
Šaranović i Monako ispred policijske akademijefoto: Policijska akademija

Monako je izrazio interesovanje za kontinuiranu saradnju kada su u pitanju obuke iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kao i za proširenje saradnje kada je u pitanju pristup onlajn obukama za crnogorsku policiju.

Bonus video: