Dom za stare i zapadna tribina “Sutjeske” biće završeni početkom naredne godine

„Pored Dom za stare, tu je i rekonstrukcija zapadne tribine stadiona, a završili smo rekonstrkciju objekta JU 'Zahumlje'. U narednih 15 dana počeće radovi na rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole“, kazao je direktor Uprave za javne radove

1110 pregleda 1 komentar(a)
Sa gradilišta doma za stare, Foto: Svetlana Mandić
Sa gradilišta doma za stare, Foto: Svetlana Mandić

Dom za stare koji se nalazi u naselju Trebjesa u Nikšiću biće završen početkom naredne godine. To je prilikom obilaska radova kazao direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

„Na gradilištu imamo značajan broj radnika, oko 80 radnika i ono što posebno raduje da su pretežno to Nikšićani. Bez obzira na sve probleme koje je izvođač radova imao tokom ovog perioda nije se kasnilo u dinamici, radi se na svih pet objekata i očekujemo da početkom naredne godine stavimo objekat u funkciji“, kazao je Nuhodžić.

Prva faza projekta, koja je počela u septembru, realizuje se kroz Regionalni stambeni program, dok drugu fazu, početu mjesec kasnije, finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Ukupna vrijednost investicije je oko 5,5 miliona eura, a završetkom obje faze, površine oko 50.640 metara kvadratnih, Nikšić će dobiti Dom u kome će moći da boravi 208 pripadnika najstarije populacije.

Prema riječima Nuhodžića, Uprava za javne radove na teritoriji opštine Nikšić realizuje više kapitalnih projekata čija je vrijednost oko 11,5 miliona eura

„Pored Dom za stare, tu je i rekonstrukcija zapadne tribine stadiona, a završili smo rekonstrkciju objekta JU 'Zahumlje'. U narednih 15 dana počeće radovi na rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole. Kroz pomoć lokalnoj samoupravi za rješavanje lokalnih infrastrukturnih projekata Uprava javnih radova svake godine izdvaja oko 500 hiljada“, kazao je direktor Uprave za javne radove.

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, kazao je da će početkom naredne godine biti završena i rekonstrukcija zapadne tribine stadiona „Sutjeska“, vrijednosti 4,6 miliona eura. Fudbalski savez Crne Gore je donirao milion i po eura, dok je ostala sredstva obezbjedila Uprava za javne radove.

foto: Svetlana Mandić

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

„Trenutno su dva etaža urađena i treba još dva. Dobro je što ovdje, kao i na Domu za stare, nije bilo prekida radova iako su bili dosta teški uslovi. Nadam se da ćemo istom dinamikom nastaviti i u narednom periodu jer 'Sutjeska' je zaslužila da ima jedan stadion gdje mogu da se igraju i utakmice reprezentacije i utakmice u Evroligi“, kazao je Grbović.

foto: Svetlana Mandić

On i Nuhodžić su obišli i rekonstruisanu Ulicu „Krsta Kostića“, koju je takođe finansirala Uprava za javne radove. Vrijednost radova je 210 hiljada eura. Grbović je istakao da pomenuta ulica prolazi pored dijela gdje niče novo naselje od desetak zgrada i da će četiri zgrade radnika za radnike MUP-a sa 140 stanova biti useljene 13.jula. Kazao je i da Uprava za javne radove finansira i desetak kilometara lokalnih puteva, od koji se neki rade, a drugi će početi uskoro.

Bonus video: