Popravili ulaze i nagib u Rakonjama

“Urađene su sve korekcije, koje se prije svega odnose na visok nagib i širinu ulaza na dva dijela naselja. Zadovoljni smo urađenim radovima, jer da je ostalo onako, u naselje ne bi stizali kamioni sa drvima, hitna i vatrogasna pomoć, niti komunalne službe, zbog čega bi bili paralisani”, kazao je Radović.

1667 pregleda 0 komentar(a)
Juče u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Juče u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Radnici “Bemaxa” popravili su juče put u Rakonjskoj ulici u Bijelom Polju, nakon što je dan ranije grupa mještana protestovala zbog loših prilaza za oko 100 kuća.

Mještani Rakonjske ulice negodovali su zato što je izvođač radova saopštio mještanima da “skupe pare ili traže od Opštine Bijelo Polje da im uradi prilazne puteve”, ostavivši i veliki nagib, tako da nijedno teretno vozilo nije moglo da uđe u naselje tog dijela Rakonja. Zbog oštećenja priključka sa magistralnog puta Ribarevine-Bijelo Polje, koji je dio starog magistralnog puta Bijelo Polje-Mojkovac, oni su protestovali i dan ranije, tražeći da im firma “Bemax”, koja je izvođač radova rekonstrukcije magistralnog puta Rakonje-Ribarevine, vrati asfaltirani put u prvobitno stanje. Osim što nema asfalta, na tom dijelu puta urađeni su veliki nagibi, što, kako tvrde građani, predstavlja opasnost za život stotinak porodica.

Mještanin Dragoje Radović kazao je da su izvršene sve potrebne korekcije na putu i da danas, kako im je najavljeno, očekuju asfalt.

“Urađene su sve korekcije, koje se prije svega odnose na visok nagib i širinu ulaza na dva dijela naselja. Zadovoljni smo urađenim radovima, jer da je ostalo onako, u naselje ne bi stizali kamioni sa drvima, hitna i vatrogasna pomoć, niti komunalne službe, zbog čega bi bili paralisani”, kazao je Radović. Iz Uprave za saobraćaj u odgovoru “Vijestima” navode da se ti radovi na rekonsrukciji magistralnog puta izvode na osnovu ugovora iz aprila 2018. godine, koje je Uprava za saobraćaj potpisala sa podgoričkom firmom “Bemax”, u vrijednosti od 2.799.988 eura.

Podsjećaju da radovi obuhvataju, osim rekonstrukcije same dionice magistralnog puta, i ugradnju novog napojnog vodovoda za opštinu Bijelo Polje.

“Radovi na Rakonjskoj ulici, to jest mjestima priključenja date ulice na magistralni put, još uvijek nisu izvedeni isključivo iz razloga dinamike izvođenja radova na ostalim pozicijama gradilišta, te će biti izvedeni u narednim danima. U odnosu na nagib na mjestima priključenja Rakonjske ulice na magistralni put M-21, dionica Ribarevine-obilaznica BIjelo Polje, on neće biti veći od prvobitnog, a samim priključci će biti kvalitetniji od prvobitnih, imajući u vidu novi asfaltni zastor, koji će biti ugrađen”, navodi se u odgovoru Uprave.

Oni su prokomentarisali i tvrdnje mještana da su se predstavnici nadzornog organa izvođača ponašali bahato i neljubazno, rekavši mještanima da traže pare od Opštine ili da sami sakupe novac ako misle da im srede put.

“Vezano za konstataciju da se predstavnici izvođača radova ponašali bahato u ophođenju prema mještanima možemo samo da kažemo da izvođač radova čini maksimalne napore da predmetne radove izvede na najvalitetniji način i u predviđenom roku, da su do sada nebrojeno puta izašli u susret mještanima BIjelog Polja, te da smo uvjereni da će raditi do kraja realizacije projekta”, piše u odgovoru Uprave za saobraćaj.

Bonus video: