Policajac spriječo samoubistvo na obali Morače

"Rajko Minić spasio je život ženske osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo utopljenjem u rijeci Morači. Sve pohvale kolegi Miniću", napisano je na tviter profilu uprave policije

20007 pregleda 57 reakcija 33 komentar(a)
Rajko Minić, Foto: Uprava policije
Rajko Minić, Foto: Uprava policije

Policajac Rajko Minić spasio je život ženske osobe koja je htjela da izvrši samoubistvo.

"Hrabrim i nesebičnim postupkom, dovodeći svoj život u opasnost, pripadnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Rajko Minić spasio je život ženske osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo utopljenjem u rijeci Morači. Sve pohvale kolegi Miniću", napisano je na tviter profilu uprave policije.

"Jutros oko 06,00 časova pripadnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Rajko Minić, koji je bio na radnom zadatku, spasio je život jedne osobe", saopšteno je iz UP.

Kako su pojasnili, nakon saznanja da jedno lice pokušava da izvrši samoubistvo skokom sa mosta Blaža Jovanovića u Moraču Minić je odmah krenuo na lice mjesta.

"Minić je u vodi primjetio lice i odmah bez razmišljanja krenuo u spasilačku misiju. Nakon 60 metara plivanja došao je do ženske osobe i uspio da dopliva do obližnje stijene i izvuče je ne površinu spasavajući joj tako život", kaže se u saopštenju.

Ubrzo je došla policija, vatrogasci i medicinski radnici, a ženska osoba je" tansportovana u Urgentni blok.

"Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Podgorica su uz pomoć čamca, izvukli žensku osobu i policajca na obalu rijeke Morače, ona je u cilju pružanja adekvatne medicinske pomoći transportovana u Urgentni blok", kaže se u saopštenju.

Iz UP su poručili da službeniku Miniću iskazuju najveće poštovanje.

"Službenik Minić Rajko je iskazao posebnu hrabrost i profesionalizam, jer je rizikujući i sopstveni život uspio spasiti jedan život na čemu mu Uprava policije iskazuje puno poštovanje. Ovaj primjer hrabrosti i humanosti je za svaku pohvalu i uvažavanje", zaključeno je u UP.

Bonus video: