Vlada za vodu i struju Institutu "Simo Milošević" daje 150.000 eura

Samo za struju za dva mjeseca nastali su troškovi od malo više od 102.000 eura, a račun za maj još nije stigao, ali pretpostavljaju po dosadašnjem iskustvu da će biti oko 40.000 eura

1945 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Slavica Kosić
Foto: Slavica Kosić

Institut “Dr Simo Milošević” obratilo se Vladi s molbom da plati više od 150.00 eura troškova koji su nastali kao posljedica toga što je u njemu smješten karantin.

Mada je sredinom marta on dato na korišćenje bez naknade, Institut je imao troškove snabdijevanja struje i vode tokom pružanja usluge katantina.

“Istakli bi da je do sada kroz karantin u Igalu prošlo 1.300 ljudi, a trenutno ih je na današnji dan 120 osoba. Kao prilog navedenom dostavljamo potvrde računa za struju i vodu za mart i april 2020.godine,” navodi se u informaciji koja je bila na dnevnom redu Vlade.

Samo za struju za dva mjeseca nastali su troškovi od malo više od 102.000 eura, a račun za maj još nije stigao, ali pretpostavljaju po dosadašnjem iskustvu da će biti oko 40.000 eura.

Dodaju da račun za vodu za tri mjeseca iznosi malo više od 14.000 eura.

“Plaćanje ovih troškova uslovljava dalje poslovanje preduzeća Instituta, s obzirom da isto ima ugovrene obaveze prema pacijentima u narednom periodu,” navodi se u dokumentu.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da troškove karantina plati iz tekuće budžetske reserve.

Bonus video: