Katnić ponovo izabran za glavnog specijalnog tužioca

"Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, između ostalog, nakon sprovedenog zakonom propisanog postupka jednoglasno je donijeta odluka o izboru Milivoja Katnića za glavnog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu"

14734 pregleda 706 reakcija 111 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović

Milivoje Katnić izabran je ponovo za glavnog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, između ostalog, nakon sprovedenog zakonom propisanog postupka jednoglasno je donijeta odluka o izboru Milivoja Katnića za glavnog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu", saopšteno je iz Tužilačkog savjeta Crne Gore.

Milivoje Katnić jedini je bio kandidat za novi mandat na toj funkciji.

"Na javni oglas za izbor Glavnog specijalnog tužioca koji je raspisao Tužilački savjet, do sada je stigla jedna prijava, kandidata Milivoja Katnića. Tužilački savjet pred svaku sjednicu objavljuje dnevni red sa tačkama koje će se naći na dnevnom redu. Javnost ce biti blagovremeno obaviještena o sjednici na čijem dnevnom redu će biti izbor GST-a", kazala je "Vijestima" savjetnica u službi za opšte i kadrovske poslove Tužilačkog savjeta, Marijana Čvorović.

Katnić je početkom marta objelodanio da će se opet kandidovati za mjesto GST-a, na šta ima pravo prema Zakonu o specijalnom tužilaštvu.

“Očekujem da do kraja odradim ovako profesionalno i dobro. Da ne kalkulišem, da bih bio izabran. Očekujem da ću da imam protivkandidata, očekujem atletiku da trčimo na 100 ili 400 metara bez obzira na moje godine i očekujem da izaberu najboljega. Očekujem da ima više zainteresovanih kandidata, koji će se javiti za GST-a”, rekao je 3. marta na konferenciji za medije.

Osim toga razmotreno je osam pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Bonus video: