REAGOVANJE PREDSJEDNIKA SINDIKATA SLUŽBE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Bogetić: PJP zahtijevala da ljude zovemo da ih privode, da bi ispalo da je vatrogasna jedinica učestvovala u nemirima

"Što se tiče vatrogasca koji su bili na protestima nijedan od njih nije bio u uniformi vatrogasne jedinice Budva tako da njegovo pravo na privatnost i nezadovoljstvo je njegova lična stvar pa samim tim i naša služba nije učestvovala u bilo kakvim zakonskim prekršajima"

18894 pregleda 356 reakcija 28 komentar(a)
Detalj iz vatrogasne jedninice u Budvi nakon upada PJP, Foto: Vatrogasna jedinica Budva
Detalj iz vatrogasne jedninice u Budvi nakon upada PJP, Foto: Vatrogasna jedinica Budva

Predsjednik sindikata Službe zaštite i spasavanja Budve Ilija Bogetić obratio se javnosti povodom upada Posebne jedinice policije (PJP) u vatrogasnu stanicu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Poštovani sugrađani i sugrađanke obraćamo vam se povodom nemilih događaja koji se neko vrijeme provlače kroz medije u Crnoj Gori. U interesu je da vas zaštitimo i obavjestimo povodom situacije koja je kulminirala 25. juna kada je u prostorije Službe zaštite i spasavanja Budve upala Posebna jedinica policije, koja se prema dežurnoj ekipi ophodila kao prema posljednjim kriminalcima i da u najmanju ruku posjeduju oružje, a ne da rade u službi koja je u korist svih građana i institucija. Ovaj pokušaj da se ukalja ugled i baci ljaga na vatrogasce u Budvi i Crnoj Gori u čemu su umiješali politiku i govorili da napadamo državu, a što je gnusna laž jer mi smo ti koji radimo u interesu ove države i sasvim smo lojalni građani što govore i naši dosadašnji rezultati na poslu. A što se tiče vatrogasca koji su bili na protestima nijedan od njih nije bio u uniformi vatrogasne jedinice Budva tako da njegovo pravo na privatnost i nezadovoljstvo je njegova lična stvar pa samim tim i naša služba nije učestvovala u bilo kakvim zakonskim prekršajima. Tako da i sami snose odgovornost za svoje postupke kao svaki građanin koji je prisustvovao bilo kakvom prekršaju, a što je i još jedan od problema jer su te iste ljude zahtijevali da pozovemo u vatrogasnu jedinicu te da ih onda privode da bi ispalo da je vatrogasna jedinica učestvovala u ovim nemirima. Nećemo dozvoliti da naš poziv niko mješa u političke svrhe. Vatrogasci su u službi građana i zaštiti imovine", kazao je Bogetić.

Pripadnici Posebne jedinice policije blokirali su 25. juna Službu zaštite i spasavanja u Budvi i tada je privedeno sedam vatrogasaca.

Preporučujemo za Vas