Tomaševo-Barice: Sanirali već 15 kilometara puta

Nakon pregovaranja, mještani su popustili, a uslijedio je i ugovor predstavnika Mjesne zajednice i koncesionara, koji se obavezao da za 20 dana dovede put u prethodno stanje

1623 pregleda 0 komentar(a)
Put ka Baricama, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Put ka Baricama, Foto: Privatna arhiva (Facebook)

Radnici ŠIK “Lim” uveliko rade na saniranju puta Tomaševo-Barice, koji su mještani nedavno blokirali, a kamioni tog koncesionara nisu mogli da odvoze građu.

Kako se kasnije ispostavilo, ŠIK “Lim” je tada prevozio zaplijenjenu građu po nalogu Šumske uprave.

Nakon pregovaranja, mještani su popustili, a uslijedio je i ugovor predstavnika Mjesne zajednice i koncesionara, koji se obavezao da za 20 dana dovede put u prethodno stanje.

Mještani su tvrdili da je put u katastrofalnom stanju, što je otežavalo život u ovim ionako surovim predjelima, čiji su putevi, naročito zimi, često neprohodni. Prema riječima izvršene direktorice ŠIK “Lim” Gorice Dubak, proteklih dana je nasuto i izvaljano 15 kilometara puta. Mašine su još na terenu, sve dok se kompletna trasa tog puta ne završi.

“Kao što smo i obećali mještanima MZ “Galica”, put će biti u boljem stanju nego što je bio i prije dokaska koncesionara. Put je tako zategnut da se nadamo da neće biti nikakvih primjedbi”, kazala je ona.

Pored tog pravca, prije dva mjeseca ŠIK “Lim” je sanirao i putni pravac koji ide kroz selo Stožer u dužini od pet kilometara.

“Koncesionar ŠIK “Lim” je pokazao odgovorno ponašanje i nasuo put kroz Stožer. Izuzetno smo zahvalni na tim radovima“, kazao je mještanin Stožera Željko Bošković.

Njegov komšija Vuka Moračanin je kazao da put ne samo što je nasut nego je dobro uvaljan, što se ranije nije dešavalo.

“Opština je slabo održavala ovaj putni pravac, pa da nije bilo koncesionara on bi danas bio neprohodan”, kazao je Moračanin.

On je naveo da je asfalnti put Bliškovo-Stožer, za koji je nadležna Opština, u katastrofalnom stanju, i da, iako uzima značajan iznos u novcu od naknada koncesionara svih ovih godina nije uradila ni metar asfalta.

Nedavno je i Vojska Crne Gore u saradnji sa bjelopoljskom Opštinom sanirala i probila 6,5 kilometara puta Barice-Tomaševo.

Bonus video: