Opština Tivat Njemcima duguje još osam miliona eura

Na taj način, ukupno je grad Tivat u posljednjjih sedam godina povukao tri tranše ovih kredita za takozvane faze II, V i V-2 projekta vododnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda

1955 pregleda 3 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Tivat, Foto: Arhiva Vijesti

Opština Tivat je na posljednji dan prošle godine imala ukupno 11.074.055 eura dugoročnih obaveza po osnovu kredita uzetih preko Ministarstva finansija Crne Gore kod njemačke banke KfW za realizaciju programa izgradnje i unapređenja vodovodne i kanalizacione infrastrukture u tom gradu.

Na taj način, ukupno je grad Tivat u posljednjjih sedam godina povukao tri tranše ovih kredita za takozvane faze II, V i V-2 projekta vododnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Od toga je do kraja prošle godine vraćeno nešto malo preko tri miliona eura, pa je stanje prostalih kreditnih obaveza Tivćana prema njemačkoj banci na 31. decembar 2020. iznosilo ukupno 8.022.810 eura.

Zanimljivo je da je Opština Tivat lani iskoristila ukupno 1.190.748 eura svog ranije uplaćenog novca za nabavku vatrogasnih vozila preko programa Vlade Crne Gore, a koje joj je, shodno odluci Vlade, vratilo Ministastvo finansija, da bi se “prebio“ jedan dio svojih obaveza prema tom Ministarstvu na osnovu kredita KfW banke za vodovod i kanalizaciju.

Ministarstvo finansija još Opštini treba da vrati skoro 192 hiljade eura po osnovu aranžmana za kupovinu vatrogasnih vozila, a taj novac će kako je najavljeno, takođe ove godine biti kompenzovan za dio kreditnih obaveza lokalne uprave Tivta koje dospijevaju za naplatu kod KfW banke za kredite uzete za vodovod i kanalizaciju

Bonus video: