CGO: Najoštrije osuđujemo postupanje privatnog obezbjeđenja prema Ćorić i Matoviću

Iz CGO su naveli da Crna Gora bilježi kontinuiran pad na svim relevantnim rang listama koje mjere slobodu medija

8174 pregleda 10 komentar(a)
Privatno obezbjeđenje izbacuje Ćorić, Foto: Screenshot/Youtube
Privatno obezbjeđenje izbacuje Ćorić, Foto: Screenshot/Youtube

Centar za građansko obrazovanje (CGO) najoštrije osuđuje današnje postupanje privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva prema novinarki Pobjede Đurđici Ćorić, i ranije prema snimatelju TV Vijesti Dragu Matoviću.

Novinarka Pobjede Đurđica Ćorić nasilno je izbačena iz hola SO Budva prilikom sjednice zakazane od strane nove većine.

Privatno obezbjeđenje u zgradi Opštine Budva je 24, juna na grub način guralo snimatelja Televizije Vijesti Draga Matovića, dok je radio svoj posao i snimao dešavanja na ulazu u zgradu Opštine, saopšteno je tada iz Sindikata medija Crne Gore (SMCG).

"Svim medijskim poslenicima se moraju obezbijediti uslovi da svoj posao obavljaju bez smetnji, a naročito u događajima koji izazivaju veliki interes javnosti, nezavisno od toga koji nivo tenzija nose, poput ovih koji se odvijaju u Budvi", ističe se u saopštenju CGO.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da Crna Gora bilježi kontinuiran pad na svim relevantnim rang listama koje mjere slobodu medija.

"Ova dva incidenta podržavaju te ocjene i izazivaju dodatnu zabrinutost da se klima ne mijenja. Pozivamo institucije, da shodno svojim nadležnostima, ispitaju ova dva slučaja i da se odrede prema njima", kazali su iz CGO.

Bonus video: