Podgorica: Vakcinisali 52 djece, poziv upućen za 74

Pedijatrijska služba ove zdravstvene ustanove je nastavila vanrednu vakcinaciju djece, u cilju pravovremenog primanja vakcina i poboljšanja procenta vakcinisane djece
1 komentar(a)
Dom zdravlja blok 5, Foto: Boris Pejović
Dom zdravlja blok 5, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.02.2018. 08:55h

Na vanrednu vakcinaciju djece, koju je Dom zdravlja Podgorica sprovodio proteklog vikenda odazvalo se 59 roditelja, od njih 74 kojima je upućen poziv.

„Poziv za vakcinaciju upućen je za 74 djece, odazvalo se 59 roditelja, a vakcinisano je 52 mališana“, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja.

Pedijatrijska služba ove zdravstvene ustanove je nastavila vanrednu vakcinaciju djece, u cilju pravovremenog primanja vakcina i poboljšanja procenta vakcinisane djece. Prema redovnom kalendaru vakcinacije pedijatri su obavili sistematske preglede i vakcinisali djecu.

„Od početka 2018. godine broj djece vakcinisane MMR vakcinom u Domu zdravlja Podgorica je u stalnom porastu i u odnosu na kraj 2017. godine se utrostručio, sa tendencijom daljeg rasta“, ističu iz Doma zdravlja, gdje očekuju dalji rast procenta vakcinisane djece, što će smatraju, uticati na poboljšanje kolektivnog imuniteta.

Iz Doma zdravlja najavljuju da će njihovi pedijatrijski timovi, u sklopu redovnih preventivnih aktivnosti, narednog vikenda sprovesti kampanjsku vakcinaciju predškolske djece izbjeglih i raseljenih lica naselja u izbjegličkom naselju na Vrelima ribničkim.

„Vakcinacija djece Izbjegličkog naselja obavlja se putem kampanjskih vakcinacija, pet do devet puta tokom godine u Pedijatrijskoj ambulanti u samom naselju, a obavljaju je pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica“, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Zaključuju da su, zahvaljujući čestim kampanjskim vakcinacijama i naporima pedijatrijskih ekipa, djeca iz naselja vakcinisana svim vakcinama po obaveznom kalendaru vakcinacije i to u visokom procentu.

Bonus video: