Diznijeve „Petominutne priče o ljubimcima“

Prvi put u Crnoj Gori Diznijeva kolekcija petominutnih priča za djecu

9067 pregleda 0 komentar(a)
Diznijeve „Petominutne priče o ljubimcima“, Foto: Vijesti online
Diznijeve „Petominutne priče o ljubimcima“, Foto: Vijesti online

Nova knjiga iz Diznijeve kolekcije Petominutnih priča donosi nam priče o ljubimcima. Mnoga djeca odrastaju uz kućne ljubimce ili mnogo žele da ih imaju. Ljubimici djeci pomažu da razvijaju osjećaj brige o drugome, saosećajnost, komunikciju, a uče se i odgovornosti i disciplini. Uz to djeca se uz ljubimce osećaju i bezbrižno.

Kada imaju kućnog ljubimca djeca uz njega dobijaju i određene obaveze. Svaki ljubimac mora da jede, da boravi napolju, da se igra… Uz zadatke koje imaju u odnosu na ljubimca djeca postaju odgovorna, dok maženje i interakcija sa njima smanjuje napetost, jer djeca razgovaraju sa ljubimcima, maze ih i posvećuju im vrijeme što sve zajedno ima veoma opuštajući uticaj na djecu. Uz sve to djeca stvaraju nezaboravne uspomene na djetinjstvo.

Mi ćemo, kroz priče u ovoj knjizi, proći kroz pet avantura Diznijevih junaka i njihovih ljubimaca. U prvoj priči Vajana i njen ljubimac prasence Pua pomažu bebama kornjača da dođu do okeana. Mini Maus ima obaveze, pa je čuvanje svog ljubimca Figara povjerila Mikiju i njegovim sestrićima Mići i Tići. Kako će se oni snaći i ko je tu umiljato mače saznaćete u priči. Bingo i Roli su dva preslatka, zabavna i odana psa koja žele da obraduju svog vlasnika. Njihova želja odvešće ih čak na Havaje! Pokahontas se sa svojim ljubimcima i plemenom sprema na put. Dolazi zima i oni tada menjaju mjesto boravka. Ova priča će nas podsjetiti koliko je važno biti okružen ljubavlju... Pluton, Mikijev dobar prijatelj i ljubimac u poslednjoj priči pokazaće se kao pravi heroj. Uspjeće da spriječi krađu i pomogne izgradnju prihvatilišta za životinje.

Četvrtak, 2. jul, osamnaesta knjiga iz Diznijeve fantastične kolekcije Petominutnih priča.

Bonus video: