Bogdan peca kao veliki

Petogodišnji dječak najmlađi je član Sportsko-ribolovnog kluba “Nikšić“ i sa ocem Draganom svaki slobodni trenutak provodi kraj vode

2094 pregleda 2 komentar(a)
Rijetko se vraća kući praznih šaka, Foto: Privatna arhiva
Rijetko se vraća kući praznih šaka, Foto: Privatna arhiva

Dok su njegovi vršnjaci jurcali sa loptom, petogodišnji Bogdan Delibašić iz Nikšića imao je druge snove - maštao je da dobije štap za pecanje i da sa ocem Draganom ode na Krupac, Slano ili rijeku Zetu.

Zato nije ni čudo što se obradovao neobičnom poklonu za peti rođendan - dobio je dozvolu za ribolov i postao najmlađi član Sportsko ribolovnog kluba “Nikšić“.

“Ribolov je zavolio prošle godine kada mu je jedan stari ribolovac na Krupcu dao štap da izvadi ribu iz vode. Tada se kod njega javila želja za ribolovom. Bogdan inače voli da gleda emisije i filmove o ribama i ribolovu, voli vodu i stalno bi bio pored rijeke ili jezera“, priča za “Vijesti“ Bogdanov otac Dragan koji se odavno “druži“sa pecaroškim štapom.

Bogdan i Dragan
Bogdan i Draganfoto: Privatna arhiva

Priznaje da ga je, kao roditelja, obradovala činjenica da je Bogdan zavolio ribolov, ne zbog toga što se i on godinama bavi tim sportom, već što će njegov sin na taj način manje vremena provoditi u stanu, ali i sa mobilnim telefonom. Rijetki su slučajevi da se Bogdan kući vrati bez ulova.

“Pecao je i veće i manje ribe. Uglavnom je u pitanju klen i zlatočica. Sve sam radi kada je zabacanje sa štapom u pitanju. Jedino mu malo pomognem kada se na udicu zakači malo teža riba jer mu bude teško da je izvadi iz vode. Kada ulovi malu ribu, uglavnom je vrati u jezero“, kaže Dragan.

Čim je otvorena sezona ribolova u Nikšiću, Bogdan i Dragan svaki slobodan trenutak provode na obalama jezera Slano i Krupac, kao i na rijeci Zeti. “Od mene je za peti rođendan dobio opremu za ribolov, a od kluba dozvolu. Najviše voli da peca na Krupcu i Zeti i sa velikim nestrpljenjem čeka da dođem sa posla da bih ga vodio u ribolov. Za sada voli sve što je vezano sa pecanjem, ribom i vodom. Da li će ga to držati u budućnosti, vidjećemo“, kazao je Dragan.

Bonus video: