ministar o dešavanjima u budvi

Nuhodžić: Ispitaćemo je li bilo prekoračenja ovlašćenja

Ministar unutrašnjih poslova je kazao da ne vidi razlog da podnese ostavku

10187 pregleda 50 reakcija 49 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević

Policija je u Budvi štitila pravni poredak, javni red i mir i sigurnost svih građana, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Policija je, kako je kazao u Dnevniku TVCG, u tim dešavanjima bila trpeljiva, iako su policajci i njihove porodice bili izloženi najgrubljim napadima sa raznih strana.

"Oni su svoj posao odradili pošteno i profesionalno, a tačno je da postoje i pojedinačni slučajevi koje treba preispitati, a u kojima se govori o prekoračenju ovlašćenja policijskih službenika", rekao je Nuhodžić.

Napominje da je dao nalog Unutrašnjoj kontroli da, u skladu sa procedurama, ispita sve te postupke.

"Policijski službenici će, ukoliko se utvrdi da su prekoračili ovlašćenja, biti procesuirani u skladu sa procedurom", kazao je Nuhodžić, prenosi portal RTCG.

On dodaje da je policija pokazala da je spremna da zaštiti bezbjednost i sigurnost svakog građanina.

"To prepoznaju i građani i to rezultira i značajnom podrškom građana policiji od preko 60 odsto", napominje Nuhodžić i apeluje na sve da doprinesu spuštanju tenzija i afirmaciji telorancije i dijaloga.

Nuhodžić je kazao da ne vidi razlog da podnese ostavku, iako su to tražili iz opozicije.

"Rezultati policije, od kad sam na čelu MUP-a, iz godine u godinu imaju pozitivan trend i kad je u pitanju borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kriminala", ocijenio je Nuhodžić.

Ministar je poručio da se, pored drugih rezultata, rješavaju i ubistva iz prethodnog perioda.