SNP: Mugoša da radi svoj posao i da se ne bavi politikom

"Pravdajući se porastom broja oboljelih od koronavirusa, ovaj politbiro DPS-a osudio je napade na policiju u Budvi i prozivanje policajaca pod izgovorom da je grupisanje građana moglo da utiče na epidemiološku situaciju"

3146 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) pozvala je direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoša "da radi svoj posao", te da se "ne bavi politikom jer mu to ni po čemu ni pripada".

Poručili su mu i da "odbranu pripadnika policije ostavi Veselinu Veljoviću i Mevludinu Nuhodžiću, zbog čijih je, kako tvrde, "neodgovornih odluka i došlo do cijelog haosa u Budvi, ali i u drugim gradovima Crne Gore".

Mugoša je juče rekao da je Nacionalni koordinacioni tim (NKT) djelovanje policije u Budvi "podržao iz zdravstvenih razloga".

"Licemjerstvo članova Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti ovih dana dostiže vrhunac. Pravdajući se porastom broja oboljelih od koronavirusa, ovaj politbiro DPS-a osudio je napade na policiju u Budvi i prozivanje policajaca pod izgovorom da je grupisanje građana moglo da utiče na epidemiološku situaciju. NKT je tako kroz svog glasnogovornika Bobana Mugošu opravdalo brutalnu upotrebu sile prema građanima Budve, ne vodeći računa o torturi koju su preživjeli Budvani, uključujući i djecu kojima je ubačen suzavac u salu u kojoj su trenirala", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da su slično postupili i članovi kolegijuma direktora Kliničkog centra Crne Gore koji su javno osudili svoje kolege ljekare koji se prisustvovali i podržali litije Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Međutim, direktori KCCG odavno su zaboravili šta znači biti ljekar, a visoke plate, apanaže i privilegije učinile su da zanemare suštinu Hipokratove zakletve".

Bonus video: