"LITIJE NISU DOBRODOŠLE NA CETINJE"

Mihailo: Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi koronavirus, kao biološko oružje

"Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka. Izvjesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu prenio je koronavirus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja prijeti cijelom gradu"

18893 pregleda 202 reakcija 148 komentar(a)
Mihailo, Foto: Boris Pejović
Mihailo, Foto: Boris Pejović

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je "da je očigledno da Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi koronavirus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu".

On, kako prenosi portal RTCG, poručuje da svetosavske litije "nijesu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje".

"Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka. Izvjesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu prenio je koronavirus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja prijeti cijelom gradu", kaže mitropolit CPC.

Prema njegovim riječima, neodgovorni građani, različitih profesija, daju javnu podršku takvim litijama, završavajući apele podrške riječima "ne damo svetinje".

"Takvi apeli koji pozivaju na masovne skupove su nerazumni, jer se na njima stanovništvo može masovno zarazit virusom, koji u mnogim slučajevima, naročito kod starijega stanovništva, izaziva smrt", navodi se u saopštenju.

Mitropolit CPC naglašava da se sve ostale crkve i vjerske zajednice ponašaju saglasno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

"Zato svetosavske litije nijesu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje. Zaludu im uzvici "ne damo svetinje", mi znamo da su te svetinje nezakonito prepisane s naše države na Srpsku crkvu, i da su naše, i da ih nećemo dati nikome, pa da će sva Srbija i Republika Srpska krenut u litije", poručio je Mihailo.

Preporučujemo za Vas