Univerziteti da predlože člana Savjeta AEM-a

Kandidat za člana Savjeta mora biti afirmisani stručnjak iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti Agencije, koji ima visoku stručnu spremu, crnogorsko državljanstvo i prebivalište u Crnoj Gori

772 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Administrativni odbor uputio je javni poziv univerzitetima za podnošenje predloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta Agencije za elektronske medije.

Kandidat za člana Savjeta mora biti afirmisani stručnjak iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti Agencije, koji ima visoku stručnu spremu, crnogorsko državljanstvo i prebivalište u Crnoj Gori.

Ovlašćeni predlagač je dužan da uz predlog kandidata za člana Savjeta dostavi dokaz o dužini radnog iskustva iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti Agencije, izjavu predloženog lica o prihvatanju kandidature i da ne postoji sukob interesa iz Zakona o elektronskim medijima.

Članovi Savjeta ne mogu biti poslanici i odbornici, lica koja bira, imenuje ili postavlja Predsjednik Crne Gore, Skupština Crne ili Vlada, ) funkcioneri političkih stranaka, lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, korupcije, prevare ili krađe.

Predlozi se podnose u roku od 45 dana.

Bonus video: