Budvanski vodovod: Redovno plaćamo fakture i tražimo još

"Predložili smo kao logično rješenje ovoj situaciji, da preuzimamo i plaćamo potrebnu količinu vode koja je neophodna za nesmetano vodosnabdjevanje grada, a ne ugovorenu, i na taj način prevaziđemo ovu nimalo laku situaciju”, saopšteno je iz Vodovoda

3334 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Vodovoda u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Vodovoda u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Budvanski Vodovod saopštio je, povodom teksta “Tivatski vodovod jedini traži više vode i redovno plaća”, da i to opštinsko preduzeće svake godine ima potrebu za dodatnim količinama vode, te redovno plaća ispostavljene fakture, ali istaklo, kako su naveli, neprofesionalan odnos Regionalnog vodovoda u vezi sa situacijom izazvanoj korona virusom.

“Budvanski vodovod takođe svake godine ima potrebu za dodatnim količinama vode, te redovno plaća ispostavljene fakture. U prilog tome podatak da je račun za maj 2020. izmiren u cjelini. Ugovorom iz 2016. godine precizirano je da minimalne ugovorene količine budu 2.870.000 kubnih metara na godišnjem nivou. Obavještavamo vas i da je konačna količina preuzete vode, iz sistema regionalnog snabdjevanja, u 2018. iznosila čak 3.475.864, a prethodne kalendarske godine 3.288.024 kubika. Dakle, više od ugovorene količine. Ono o čemu dalje želimo da informišemo javnost je zaista neprofesionalan odnos od strane Regionalnog vodovoda u vezi sa situacijom izazvanoj korona virusom. Naime, Vodovod Budva je Regionalnom vodovodu 25. marta 2020. uputio dopis sa predlogom da se, s obzirom na to da turistička privreda u Budvi ostvaruje minimalne prihode, Vodovodu fakturišu stvarno preuzete količine, a ne one precizirane Ugovorom iz 2016. Predložili smo kao logično rješenje ovoj situaciji, da preuzimamo i plaćamo potrebnu količinu vode koja je neophodna za nesmetano vodosnabdjevanje grada, a ne ugovorenu, i na taj način prevaziđemo ovu nimalo laku situaciju”, saopšteno je iz Vodovoda.

Iz tog preduzeća su podsjetili da su nakon tog dopisa uslijedila još dva Regionalnom vodovodu i to 7. maja i 19. maja, ali da povratnih infromacija ni do danas nema.

Bonus video: