Za stanove zaposlenih u kulturi naredne tri godine 1,8 miliona eura

Navodi se da je Sporazum od izuzetnog značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou

2709 pregleda 40 reakcija 4 komentar(a)
Kalezić i Bogdanović na potpisivanju sporazuma, Foto: Ministarstvo kulture
Kalezić i Bogdanović na potpisivanju sporazuma, Foto: Ministarstvo kulture

Vlada Crne Gore opredijelila je 1,8 miliona eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi naredne tri godine, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Resorni ministar Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić danas su potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

Kako se navodi, Sporazumom je predviđeno izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu.

„Trogodišnjim Sporazumom, Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje 600 hiljada eura na godišnjem nivou, odnosno 1,8 miliona eura za naredne tri godine, za rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Sporazum od izuzetnog značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou.

"Podsjećamo da je prethodni trogodišnji sporazum, kojim su opredijeljeno od 700 hiljada eura, rezultirao započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, prve zgrade u Crnoj Gori namijenjene zaposlenima u sektoru kulture", kazali su iz Ministarstva.

Bonus video: