Berane: Nema panike, medicinari se uskoro vraćaju na posao

Medicinski radnici iz Berana u samoizolaciji su proveli petnaest dana, nakon što nijesu bili adekvatno opremljeni kada se pojavio jedan od prvih slučajeva u drugom talasu koronavirusa

18695 pregleda 0 komentar(a)
Bolnica Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Bolnica Berane, Foto: Arhiva Vijesti

Situacija u beranskoj Opštoj bolnici je pod kontrolom i nema potrebe za dovođenjem medicinskog osoblja iz drugih gradova.

To je “Vijestima” rekao direktor ove zdravstvene ustanove Budimir Dabetić.

„Danas ističe izolazija za naših oko trideset medicinskih radnika, i oni će ubrzo biti na poslu, tako da nema potrebe za ispomoć iz drugih bolnica. Sve držimo pod kontrolom“, kazao je dr Dabetić.

Medicinski radnici iz Berana u samoizolaciji su proveli petnaest dana, nakon što nijesu bili adekvatno opremljeni kada se pojavio jedan od prvih slučajeva u drugom talasu koronavirusa.

Prema podacima koji su se mogli čuti na sjednici Opštinskog tima za vanredne situacije, u ovoj bolnici, koja je kovid bolnica za sjever Crne Gore, trenutno je na liječenju 18 pacijenata od koronavirusa. U Beranama su trenutno 32 inficirana.

Na sjednici je iznesen podatak da se glavni klaster u ovom gradu nalazi u prigradskom naselju Lužac.

Jedan slučaj koronavirusa registrovan je u egipćansko-romskom izbjegličkom naselju Riversajd, zbog čega je opštinska Služba zaštite u tom, kao i u drugim izbjegličkim naseljima, izvršila dezinfekciju površina i ulaza zgrada.

Saopšteno je i da u Petnjici postoji jedan, kako je rečeno, porodično-bratstvenički klaster, iz kojeg je čovjek starije dobio preminuo.

Predstavnici Centra bezbjednosti su upozorili da će provjeravati sve one kojima su izrečene mjere samoizolacije i da će svako kršenje biti strogo sankcionisano.

Uprkos situaciji sa koronavirusom koja se usložnjava, u Beranama se ne osjeća pretjerana panika. Bašte kafića su pune, a maske se koriste samo u ustanovama i zatvorenim prostorima.

Opštinski operativni tim je uputio apel građanima Berana da se strogo pridržavaju mjera i naredbi IJZ i NKT.

Bonus video: