za postdiplomske magistarske studije predviđeno 589 mjesta

UCG: Uporedo sa besplatnim studijama raspisaće se konkursi za jednogodišnje master studije

"Dekani organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore ovlašćeni su da raspišu konkurse za jednogodišnje magistarske studije, koje će se naporedo organizovati sa besplatnim master studijama, po reformisanom modelu studija, od ove studijske godine", kazao je predjsednik Bjelica

5832 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici donio odluke o broju studenata za upis na samofinansirajuće postdiplomske specijalističke i master studijske programe Univerziteta Crne Gore za 2020/2021. godinu, saopštili su oni.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore kazao je da je za upis na specijalističke predviđeno 2.299 mjesta, dok je za postdiplomske magistarske studije predviđeno 589 mjesta, saopštili su oni.

Prema njegovim riječima, pravni osnov za organizovanje upisa na specijalističke studije sadržan je u Zakonu o dopunama Zakona o visokom obrazovanju ( “Sl.list CG”, br. 72/19), odredbi člana 122 e stav 1.

"Dekani organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore ovlašćeni su da raspišu konkurse za jednogodišnje magistarske studije, koje će se naporedo organizovati sa besplatnim master studijama, po reformisanom modelu studija, od ove studijske godine", kazao je predjsednik Bjelica.

Usvojeni prijedlozi, od Senata Univerziteta Crne Gore, dodaje on, sagledani su sa sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori, prostornih i kadrovskih kapaciteta organizacionih jedinica, iskazanog interesovanja studenata za upis.

Danas je, između ostalog, pokrenut postupak za izbor izvršnog direktora društva sa ograničenom odgovornošću "Univerzitetski sportsko-kulturni centar" Podgorica.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je donio i odluku o davanju ovlašćenja za nastavak postupka po oglasu za dodjelu novčanih sredstava (kredita).

„Komisija će posebnom odlukom odrediti rok u kom zaposleni mogu podnositi zahtjeve za rješavanje stambene potrebe u skladu sa predmetnim oglasom, čiji je tok prekinut Odlukom Komisije, od 16. marta 2020. godine“, kazao je Bjelica.

Takođe, utvrđene su i cijene usluga antropološkog mjerenja koje vrši Centar za dijagnostifikovanje u sportu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, od čijih ostvarenih prihoda se izdvajaju sredstva u budžet Univerziteta Crne Gore, i skladu sa Statutom UCG.

Usvojene su i izmjene i dopune Plana javnih nabavki UCG za 2020. godinu.

Preporučujemo za Vas