zamjenice ombudsmana položile zakletve

Brajović: Obaveza parlamenta da pomogne instituciji Ombudsmana

„Naš zadatak je da radimo zakonito i profesionalno na najbolji mogući način i time steknemo povjerenje građana“, naveo je Brajović

3358 pregleda 1 komentar(a)
Zamjenice sa Brajovićem, Foto: Skupština Crne Gore
Zamjenice sa Brajovićem, Foto: Skupština Crne Gore

Crnogorsko društvo ima velika očekivanja od Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i obaveza parlamenta je da pomogne toj instituciji, kako bi u radu bili samostalni i nezavisni, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Zamjenice zaštitnika ljudskih prava i sloboda Nerma Dobardžić i Snežana Armenko danas su pred Brajovićem položile zakletve. Brajović je istakao važnost funkcionisanja institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i kazao da vjeruje da će zamjenice, uvažavajući međunarodne standarde i najbolju praksu, transparentnim radom doprinijeti većem stepenu poštovanja i afirmacije ljudskih prava i sloboda. On je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio da crnogorsko društvo ima velika očekivanja od te institucije.

Brajović je naglasio da je parlament u obavezi da pomogne instituciji Ombudsmana kako bi u svom radu bili samostalni i nezavisni.

„Naš zadatak je da radimo zakonito i profesionalno na najbolji mogući način i time steknemo povjerenje građana“, naveo je Brajović.

On se osvrnuo i na nedavno usvojen Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola i dodao da stepen poštovanja ljudskih prava ni u jednom društvu nije idealan. Brajović je kazao da usvajanje tog Zakona predstavlja veliki iskorak za cjelokupno crnogorsko društvo i kvalitet ljudskih prava.

Zamjenica Ombudsmana Snežana Mijušković kazala je da imaju veliku podršku parlamenta i da bez nje, bez obzira na posvećenost, ne mogu ostvariti svoju misiju. Mijušković je istakla da se suočavaju sa dosta izazova i da se dostizanjem određenih standarda sve veći broj građana obraća instituciji Ombudsmana, što predstavlja posebnu odgovornost..

Za zamjenice Ombudsmana Dobardžić i Armenko izabrane su na sjednici Skupštine 25. juna.

Preporučujemo za Vas