britanska vlada objavila listu država

Crnogorski državljani ne mogu u Veliku Britaniju

Oni koji su se bili ili su se zaustavili u zemlji koja nije na listi slobodnih putnih koridora, moraće da u samoizolaciju dok ne prođe 14 dana od dana kada su napustili tu zemlju

13822 pregleda 29 reakcija 31 komentar(a)
Detalj iz Londona, Foto: AP
Detalj iz Londona, Foto: AP

Vlada Velike Britanije je objavila listu zemalja za koje se propisi o karantinu neće primjenjivati pri ulasku u ovu državu, među kojima nema Crne Gore.

Od 10. jula, građani iz 59 država i ostalih teritorija koji stižu u Veliku Britaniji sa tih odredišta vozom, trajektom, autobusom, avionom ili bilo kojim drugim prevozom neće morati da idu u karantin 14 dana, prenosi Guardian.

Oni koji su bili ili su se zaustavili u zemlji koja nije na listi slobodnih putnih koridora, moraće u samoizolaciju dok ne prođe 14 dana od dana kada su napustili tu zemlju.

Među državama koje mogu putovati u Veliku Britaniju bez ikakvih uslove je Srbija.

Zemlje na listi su: Andora, Njemačka, Novi Zeland, Antigva i Barbuda,  Grčka, Norveška, Aruba, Grenland, Poljska, Australija, Grenada, Reunion, Austrija, Gvadalupe, San-Marino, Bahami, Hong Kong, Srbija, Barbados, Mađarska, Sejšeli, Belgija, Island, Južna Koreja, Boner (specijlana opština Holandije smještena u Karipskom moru), Sveti Eustahije (Sint Eustatius - specijlana opština Holandije smještena u Karipskom moru) i Saba, Italija, Španija, Hrvatska, Jamajka, Sveti Bartolomej, Kurakao, Japan, Sent Kits i Nevis, Kipar, Lihtenštajn, Sent Lucia, Češka, Litvanija, Sveti Pjer i Mikelon, Danska, Luksemburg, Švajcarska, Dominika, Makao, Tajvan, Farska Ostrva Malta, Trinidad i Tobago, Fidži ostrva, Mauricijus, Turska, Finska, Monako Vatikan, Francuska, Holandija, Vijetnam, Francuska Polinezija i Nova Kaledonija.

Takođe, i 14 britanskih prekookeanskih teritorija će biti izuzeto iz obaveznog karantina.