"OPŠTINA TIVAT AKTIVNO PRATI SITUACIJU"

Maslovar: Prioritet je zdravlje djece i obezbjeđivanje uslova da se spriječi dalje širenje virusa

Potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar održao je sastanak, putem video poziva, sa direktoricom Javne predškolske ustanove (JPU) "Bambi" Katarinom Hercegovac i predsjednicom Savjeta roditelja ove predškolske ustanove Sanjom Vuković

6655 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Maslovar, Foto: Opština Tivat
Maslovar, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat aktivno prati situaciju i naš prioritet u svakom trenutku jeste zdravlje djece i obezbjeđivanje uslova da se spriječi dalje širenje virusa, saopštio je potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

On je kako je saopšteno iz Opštine Tivat, juče održao sastanak, putem video poziva, sa direktoricom Javne predškolske ustanove (JPU) "Bambi" Katarinom Hercegovac i predsjednicom Savjeta roditelja ove predškolske ustanove Sanjom Vuković.

Prvi slučaj koronavirusa u novom talasu u Tivtu je potvrđen 28. juna kasno uveče i to kod jedne od vaspitačica angažovanih u JPU "Bambi".

Zbog toga što je tokom prošle sedmice bio u kontaktu sa tom vaspitačicom, od četvrtka 2. jula je u samoizolaciji i gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac (DPS), koji je takođe testiran na koronavirus ali još uvijek nije saopšteno kakav je bio rezultat njegovog testa.

U saopštenju se navodi da je Hercegovac učesnike sastanka upoznala sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija vrtića.

"Posebna pažnja, u ovom smislu biće posvećena svim površinama i igračkama koje upotrebljavaju djeca. Po riječima direktorke, kolektiv poštuje izrečene mjere samoizolacije. U ljetnjem periodu (jul i avgust), rad vrtića je organizovan na način što se formira osam grupa i broj djece koja u redovnim uslovima pohađaju vrtić u ovom treminu je od 140 do 150. Uprava vrtića će pozivati roditelje, čija djeca pohađaju vrtić u ljetnjem periodu, kako bi se ustanovio broj onih za koje je rad vrtića nužan. Ovo sa ciljem pronalaženja prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove", piše u saopštenju Opštine Tivat.

Maslovar je kazao da je Opština Tivat u nekoliko navrata apelovala na poslodavce da imaju razumjevanja za zaposlene čija djeca nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić, te da ih određen period oslobode radnih obaveza.

"Mi smo spremni ukoliko je to potrebno, da nas roditelji koji jesu u problemu direktno kontktiraju, kako bismo mi ukoliko je to moguće, posredovali u postizanju dogovora sa poslodavcem, a preduzećemo i druge aktivnosti po ovom pitanju", naglasio je Maslovar

Vuković je rekla da roditelji strpljivo iščekuju nove informacije kada je u pitanja cjelokupna situacija.

Iz Opštine Tivat su kazali da je na sastanku zaključeno da je zdravlje djece prioritet, te da će ponovno otvaranje vrtića u mnogome zavisiti od epidemiološke situacije i preporuka nadležnih državnih organa i Nacionalnog koordinacionog tijela.

Preporučujemo za Vas