Veliki planovi za dvoranu u Tuzima

Sportska dvorana za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove trebalo bi da ima tri hiljade mjesta
199 pregleda 2 komentar(a)
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.02.2018. 20:05h

Planerske kuće, koje su zainteresovane da rade Glavni projekat sportske dvorane u Tuzima, ponude mogu predati do 9. februara.

Izgradnja dvorane za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove sa pratećim sadržajima, planirana je na urbanističkoj parceli 50 u zahvatu Lokalne studije lokacije ”Tuzi - dio planske zone 19”. Tender za izradu projekta dvorane, koji je krajem decembra prošle godine, raspisala Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, procijenjen je na 25.000 eura.

“Sportsku dvoranu planirati spratnosti - visoko prizemlje. Površina urbanističke parcele je 4.439 metara kvadratnih, površina prizemlja je 1.998, a ukupna bruto građevinska površina je 3.329 metara kvadratnih. Dozvoljena je gradnja podrumskih i suterenskih etaža”, navodi se u projektnom zadatku.

U dokumentu se navodi da prostor ispod tribina, gdje broj redova to omogućava, treba iskoristiti za smještaj pomoćnih prostorija, svlačionica i tuševa. Dozvoljene su i prostorije za potrebe administracije kao i prostorije poslovno-komercijalnog sadržaja.

Projektnim zadatkom je predviđeno da sportska dvorana ima od dvije do tri hiljade mjesta za sjedenje publike, multifunkcionalnu manju salu i teretanu od 150 do 300 kvdarata, četiri svlačionice, posebne prostorije za sudije, komesare, doping kontrolu i redare, kao i prostorije za osobe sa posebnim potrebama, kako bi se ispunili svi standardi za međunarodna takmičenja.

Dvorana, prema projektnom zadatku, treba da ima i pres centar sa kompletnim projekcionim i audio sistemom kapaciteta oko 50 mjesta, sa salom za konferenciju. Kancelarijski dio, između ostalog, treba da ima i službene prostorije za četiri sportska kluba, restoran, parking...

Bonus video: