Bijelo Polje: U novoj školi od naredne godine

Radovi na najvećoj obrazovnoj ustanovi u Bijelom Polju koštaće 5,4 miliona eura

5725 pregleda 0 komentar(a)
Projektovani izgled škole “Dušan Korać”, Foto: -
Projektovani izgled škole “Dušan Korać”, Foto: -

Novi objekat Osnovne škole “Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju u potpunosti je pokriven krovnim elementima, čime su se stekli uslovi za nastavak zanatskih radova u unutrašnjosti.

“Riječ je o jednoj od najvećih investicija Vlade i Uprave javnih radova u oblasti obrazovanja na sjeveru zemlje, ugovorene vrijednosti blizu 5,4 miliona eura, od čega je do danas realizovano nešto više od dva miliona eura”, kazao je za “Vijesti” savjetnik za odnose sa javnošću Uprave javnih radova Goran Škatarić.

U toku su i armirno-betonski radovi na nekoliko građevinskih pozicija, a jedna od njih je fiskulturna sala.

“Realizacijom ovog projekta u znatnoj mjeri će biti unaprijeđen kvalitet nastave, a učenicima i nastavnom osoblju biće omogućen rad u skladu sa najvećim školskim standardima”, kazao je Škatarić.

Predviđeni rok završetka građevinskih radova je sredina naredne godine, kako bi škola bila spremna da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene na početku školske 2021/22. godine.

“Uprava javnih radova i izvođač, građevinsko preduzeće Unipred, nastoje da organizuju posao u skladu sa ugovorenim planovima i naredbama Nacionalnog koordinacionog tijela za suzbijanje zaraznih bolesti, kako otežavajuće okolnosti sa koronavirusom ne bi u većoj mjeri uticale na dinamiku”, kazao je Škatarić. Objekat je na oko 8.000 kvadratnih metara, tvrde iz Uprave, projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

“Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje”, rekao je on, dodajući da će, stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole “Dušan Korać” biti srušena, a da će se na toj lokaciji naći sportski tereni i slobodne površine.

Bonus video: