DF: Koliko su Mugoša, Eraković, Begić i ostali zaradili u NKT-u?

Dodaju da bi Žorž Bufon, "koji nije preminuo u prvom klasteru drugog talasa, jer je umro još 1788. (ne od korone), francuski naučnik i enciklopedista, poznat i po sentenci: „Stil je sam čovjek.“, sigurno nakon izjave Lazovića osjetio makar mučninu"

6734 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front, DF
Ilustracija, Foto: Demokratski front, DF

Demokratski front (DF) saopštio je da se znalo od starta da će NKT postati bizarno tijelo i predmet ironije brojnih građana.

"Sastav reprezentacije NKT ukrasio je Jevto Eraković, direktor KCCG, koji se po medijima servilno zahvaljuje Đukanoviću, a nije ga sramota da prolazi pored ljekara, svjestan da svi znaju da on prima pet hiljada eura mjesečno, a oni po nekolike stotine. Rame uz rame s Erakovićem je i egzotični Boban dr Mugoša, koji prima “svega” tri hiljade eura mjesečno, a proslavio se time što je na mjestu direktora Instituta za javno zdravlje već pet, šest mandata. Zato je, sportskim rječnikom rečeno, “ušio” režimske sudije u Crnoj Gori, koje su iza njega sa “svega” tri mandata. Demokratski front je u obavezi zbog građana da Erakovića, Mugošu, Begića i ostale pita koliko su konkretno zaradili i u NKT-u, koliko su profitirali na narodnoj muci, jer bi se po tome reklo da im i nije baš mrsko da pandemija potraje", saopšteno je iz DF-a.

Kažu da je posebna priča "jezički i svaki drugi scenski diletantizam i prenemaganje članova NKT pred kamerama dok građanima drže pridike do iznemoglosti, a onda se pandemija na velika vrata vratila u čuvenu: korona fri destinaciju."

"Naravno, u NKT-u su u zavijenoj formi odmah optužili građane, uz neodređene poruke tipa: “Bili smo se previše opustili”. A ako se iko bio previše opustio, to je upravo NKT. Demokratski front zato poziva kompletan NKT da podnese ostavku zbog nultog učinka, jer smo se i posle sijaset izjava te egzotične grupe partijskih namještenika opet našli na samom početku. Uz ovo, DF se nadao da će biseri i pokondirenost NKT-a ostati jedinstveni u izjavama druga Jevta, koji i dalje ponavlja istu pjesmu da je svaka “stigmatizacija suvišna”. Ali iz ljekarske struke stiže i izjava dr Ranka Lazovića da je današnje stanje oko pandemije “daleko od dobrog”, čime je javno priznao da sve vrijeme imamo i – NKT daleko od dobrog. Lazović je građane informisao i da maske moraju nositi svugdje, “osim u snu”, a, da bi posredno poentirao i na zabrani litija, plasirao je i nesuvislu izjavu: “Zaboravite sahrane", kazali su iz DF-a.

Dodaju da bi Žorž Bufon, "koji nije preminuo u prvom klasteru drugog talasa, jer je umro još 1788. (ne od korone), francuski naučnik i enciklopedista, poznat i po sentenci: „Stil je sam čovjek.“, sigurno nakon izjave Lazovića osjetio makar mučninu."

"Izjava dr Lazovića da građani „zaborave sahrane“ govori o činjenici da bi pojedinci u vrhu ljekarske struke u Crnoj Gori mogli poraditi na vlastitoj edukaciji u javnom nastupu. Ne hajući za Bufona, Lazović je ukazao i na mogućnost da će možda sve biti zatvoreno – i da nas čeka otvaranje granica! Dakle, i po ovom se jasno vidi da se NKT u struci nizašta ne pita, jer samo sprovodi diktate režima, kojem je glavni cilj ometanje litija, a i želja da se nešto zaradi tokom pandemije. Lazović se proslavio i ocjenama da je Institut „zatrpan“ testiranjem“, da postoje i tzv. „hladni“ slučajevi, i da će dodatne krevete, kako reče: „pustiti u pogon“. Ali je teško primaći se šampionu nonsensa, Jevtu Erakoviću, koji samog sebe pušta u pogon na svaki pomen imena Đukanovića. U svakom slučaju, građani neće „zaboraviti na sahrane“, mada će poštovati mjere. Iako je NKT već odavno izgubio poštovanje građana, kao partijska filijala u začaranom krugu medicine i DPS-naloga uz kontroverzne medicinske savjete i partijske direktive. Uz ovo ilustrativno je i da se među kandidatima za ovogodišnju Trinaestojulsku nagradu nalaze Institut za javno zdravlje Crne Gore, dr Ranko Lazović i dr Nermin Abdić, pa je i skica za portret najvišeg državnog priznanja zaokružena. A ako je neko u sumnji oko nastupa dr Lazovića, nek pogleda komentare građana nakon njegove izjave. Na portalima se izdvaja jedan vrlo ilustrativan: “Ljudi, zna li iko šta reče taj čoek?!”", zaključeno je iz DF-a.

Bonus video: