osudili privođenje

Članovi DVD Krtoli podržali budvanske vatrogasce: "Uvijek ste bili i ostali na pravom putu"

Dobrovoljni vatrogasci iz Krtola saopštili su da se u Budvi „krenulo na najhrabrije i najpožrtvovanije među nama"

10811 pregleda 181 reakcija 18 komentar(a)
Policija ispred vatrogasce stanice tokom privođenja u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Policija ispred vatrogasce stanice tokom privođenja u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića kod Tivta najoštrije su danas osudili hapšenje osmorice svojih kolega – pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva, a koje je crnogorska policija provela proteklih dana i procesuirala zbog njihovog učešća u protestima povodom kontroverzne smjene lokalne vlasti u tom gradu.

„Najoštrije osuđujemo prekomjernu upotrebu sile i prisile od strane policije Crne Gore čija bi uloga, prije svega trebala biti sprovođenje zakona Crne Gore u punom kapacitetu na zakonit način, a svi smo vidjeli kako je to izgkedalo ovih dana u Budvi. Ono što najbolje govori o tamošnjim događajima je da se ne radi po zakonu, već se radi po naredbi,“ stoji u saopštenju kojeg u ime UO tog volonterskog društva, potpisuje komandir DVD „Krtoli“, Milan Vukošić.

Dobrovoljni vatrogasci iz Krtola saopštili su da se u Budvi „krenulo na najhrabrije i najpožrtvovanije među nama, na one koji su razmišljanje o svom životu „gurali“ iza potrebe da pomognu ljudima, da ih spasu iz vatre vode, da im sačuvaju živote, domove, da spasu ono što nam je od Boga dato za nas i za buduće generacije“.

„Krenuli su na one koji su nebrojeno mnogo puta svoju glavu stavljali pojedinačno i svi zajedno, tamo gdje ovi „posebnici“ ne bi stavili ni palicu. Krenuli su na one koji nikad svoje ime i lice nisu krili, kao ni to ko su i što su, i zato jer su uvijek časno i pošteno radili svoj posao. Provokacije i poniženja koja su naša braća – vatrogasci iz Budve doživjela, sa namjerom da se isprovocira motiv za njihovo batinjanje, neka im služe na čast i obraz, ako ga uopšte imaju.“- navodi se u saopštenju DVD „Krtoli“ uz napomenu da će njihova „braća po vatri i nevolji“ iz Budve, i koji su im nebrojeno puta pomagali u nevolji, „uvjek imati od Krtoljana pruženu ruku pomoći i podrške, kao i duboki naklon i poštovanje za sve ono što su do sada uradili, pomogli i spasili.“ „Držite se i nastavite, jer ste uvijek bili i ostali na pravom putu", poručili su krtoljski dobrovoljni vatrogasci svojim kolegama - profesionalcima iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva.

Preporučujemo za Vas